vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriPedeapsă cu închisoarea pentru cei care nu plătesc impozitul la stat

Pedeapsă cu închisoarea pentru cei care nu plătesc impozitul la stat

Ministerul Finanțelor a adoptat  miercuri un proiect de lege potrivit căruia persoanele care refuză să plătească la stat în mod intenționat impozitele  și  contribuțiile regimului de reținere , vor fi pedepsite cu închisoare de la un an la șase ani, deoarece se constituie o evaziune fiscală.

În proiectul de act normativ un număr de 32 de impozite și contribuții vor fi datorate bugetului: impozitul pe venitul din salarii și asimilate salariilor, impozitul pe veniturile din pensii, impozitul pe veniturile din drepturile de proprietate intelectuală, impozitul pe veniturile din arendă, impozitul pe veniturile sub formă de dobânzi și dividende, impozitul pe veniturile din premii și din jocuri de noroc, contribuția de asigurări sociale datorată de persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor și contribuția de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor.

Decizia Ministerului Finanțelor vine în contextul aprobării trecerii sarcinilor de la angajator la angajat, care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie, 2018, când impozitul pe venit scade de la 16% la 10%.

„Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 6 ani nereținerea sau neîncasarea, reținerea și neplata ori, după caz, încasarea și neplata, în tot sau în parte, cu intenție, în cel mult 30 zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și contribuțiilor prevăzute în anexă la prezența lege”, se menționează în actul normativ publicat pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).