sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img
AcasăCareersPasiune, determinare și drumul către antreprenoriat: Interviu cu Nicola Turchetta

Pasiune, determinare și drumul către antreprenoriat: Interviu cu Nicola Turchetta

Nicola Turchetta este un tânăr antreprenor hotărât – își croiește propriul său drum de creștere cu pasiune și devotament. Călătoria sa de viață, începută cu munca în barul mamei sale în copilărie, l-a adus astăzi, cu mândrie, în postura de a conduce să un birou tehnic. Viziunea sa ambițioasă l-a împins să-și urmărească visul de a deveni un antreprenor de excelență, mereu orientat către succes și realizarea propriilor obiective.

C&B: Care este principala ta activitate și ce implică gestionarea biroului tehnic?

Nicola Turchetta: Activitatea mea principală constă în furnizarea și organizarea muncii pentru partea de producție a companiei, precum și gestionarea clienților și a diverselor probleme care pot apărea.

C&B: Poți împărtăși cu noi experiența ta de muncă, de la tinerețe până la rolul actual de responsabil al biroului tehnic?

Nicola Turchetta: Povestea „carierei” mele este destul de simplă. Încă de mic, m-am implicat mereu, de la a servi în barul mamei (eram un copil), până la a lucra ca mecanic de motociclete în adolescență. După absolvire, am devenit responsabilul unui centru de revizii auto și moto, datorită pasiunii mele pentru motoare și a aptitudinii mele pentru management. Eram cu adevărat entuziasmat de asta. Cu trecerea timpului, însă, am realizat că pasiunea mea nu îmi aducea prea multe pentru a trăi, așa că am decis să lucrez într-o fabrică, în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit. În această aventură, m-am ocupat de gestionarea unui departament de producție, atât din punct de vedere organizațional, cât și productiv. Pe măsură ce trecea timpul, lucrul fără un scop nu era pentru mine, așa că am căutat mereu locuri de muncă care să îmi ofere o creștere personală, nu doar o creștere financiară. Toate acestea mă aduc acolo unde sunt astăzi. Mai am mult de mers, dar sunt sigur că destinația mea este din ce în ce mai aproape în fiecare zi.

C&B: De la o vârstă fragedă aveai o aspirație antreprenorială. Ce te-a determinat să urmărești acest vis și cum ți s-a schimbat viziunea de-a lungul anilor?

Nicola Turchetta: Viziunea mea în copilărie a fost mereu diferită de cea a colegilor mei. Alți copii visau să devină polițiști sau fotbaliști, iar eu am visat mereu să fiu un antreprenor. Faptul că aveam „mâinile” peste tot, independența și, mai presus de toate, posibilitatea unei vieți mai bune au fost mereu obiectivele mele. De-a lungul anilor, am reușit să obțin destule satisfacții, și chiar dacă sunt tânăr, am realizat o singură chemare. Dorința mea arzătoare de a atinge antreprenoriatul nu se datorează nevoii de a deține lucruri scumpe, ci de a putea spune „AM REUȘIT„.

C&B: Ai menționat creșterea ca un principiu fundamental. Cum integrezi creșterea personală și profesională în viața ta de zi cu zi?

Nicola Turchetta: Nu știu dacă se poate considera un principiu de viață, dar singurul lucru pe care nu îl pot și nu voi renunța vreodată este creșterea în general. A opri creșterea înseamnă a sta pe loc, iar a sta pe loc în era noastră înseamnă a ceda în fața lumii și a rămâne în ignoranță.

C&B: Cum au influențat evenimente precum crizele, războaiele și pandemiile munca ta și perspectiva ta asupra vieții?

Nicola Turchetta: Diversele crize, războaie, pandemii etc. nu au influențat prea mult activitatea mea. Desigur, volumul de muncă tinde să fie mai variabil și mai puțin stabil decât acum câțiva ani, dar fiecare se adaptează. Ceea ce aceste evenimente au schimbat în mine este conștientizarea de sine și decizia de a nu mai pierde timpul cu lucruri care își abat atenția de la obiectivele reale ale vieții.

C&B: Care a fost episodul cel mai surprinzător sau satisfăcător în cariera ta până acum?

Nicola Turchetta: Munca mea constă în anticiparea posibilelor probleme și rezolvarea acestora, așa că nu am anecdote „amuzante„. Singurul lucru care m-a lăsat perplex a fost acum ceva timp, când colaboram ca mână dreaptă pentru o marcă de genți de lux. După un timp și o muncă investite, am reușit să creez o colaborare între această marcă și un circuit de golf. Proprietarul acestui circuit mi-a spus: „Nicola, la început nici nu voiam să-ți răspund la mesajul de pe Linkedin, dat fiind vârsta ta fragedă, credeam că vrei doar să-mi vinzi ceva, dar noroc că am făcut-o!„. Acest episod mi-a oferit multe motive de reflecție și a fost foarte plăcut.

C&B: Ai menționat filosofia ta de lucru ca și cum afacerea ar fi a ta. Cum gestionezi relația dintre angajat și angajator?

Nicola Turchetta: Față de angajatorii mei, pentru a le face să înțeleagă ce fel de persoană sunt, le-am spus mereu: știu că relația de muncă dintre angajat și angajator este strict o chestiune de afaceri. Intenționez să lucrez ca și cum afacerea ar fi a mea, dar trebuie să-mi oferiți posibilitatea de a aduce îmbunătățiri și de a lucra ca o echipă, pentru că echipa face diferența, nu individul.

C&B: Ce sfaturi oferi celor aflați la început de drum, bazate pe experiența ta?

Nicola Turchetta: Singurul sfat pe care îl pot oferi celor care sunt la început de drum este: nu vă concentrați doar pe găsirea unui loc de muncă legat de pasiunea voastră, ci experimentați diferite tipuri de experiențe și puneți pasiune în tot ceea ce faceți. Veți vedea că nu veți regreta.

C&B: Cum ai văzut schimbarea societății după pandemie și ce învățăminte ai tras din această schimbare?

Nicola Turchetta: După pandemie, societatea s-a schimbat, și putem spune că a avut o accelerare semnificativă. Lumea s-a schimbat complet într-un interval de 2-3 ani, așa că celor care încă au în minte fraza: „Am făcut întotdeauna așa și vom face întotdeauna așa„, le spun: progresul trebuie îmbrățișat, nu negat; învățați din greșelile trecutului, da, dar nu stați încremeniți în ele.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).