sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img
AcasăCareersOvidiu Uleia, specialist marketing la Fares Orastie, se visa antreprenor, însă a...

Ovidiu Uleia, specialist marketing la Fares Orastie, se visa antreprenor, însă a văzut totul ca pe un job.

Ovidiu Uleia este specialist marketing la Fares Orastie S.A. Se caracterizează ca fiind perseverent, ambițios, cu poftă de viață, simplu și cu bun simț. Are o activitate dinamică, pentru că trebuie să țină legătura continuu cu partenerii, colegii, prietenii și familia. Călătorește foarte mult in interes de serviciu și este conectat la tot ce ce se întâmplă în domeniul său. Timpul liber îl petrece alături de familie și prieteni. Face sport și este pasionat de filme și drumeții.

„Primul job, așa l-am considerat,  a fost  la 18 ani. Bunica m-a ajutat cu 3000 de dolari să îmi deschid un magazin cu haine. Era visul meu era să am propria afacere. Nu aveam habar de antreprenoriat , dar am fost încrezător că mă voi descurca. Această afacere am avut-o timp de 4 ani. După ce am terminat facultatea, am decis să vând afacerea. Cu banii obținuți ,am investit alături de familie într-o altă afacere, într-o fabrică de prelucrare a lemnului (tatăl meu a fost inginer silvic). Alți cinci ani am muncit alături de familie și colegi. Am pus foarte mult suflet. A fost o perioadă cu bune și cu rele. Cinci ani în care mi-am dat seama că tot timpul trebuie să învăț, tot timpul trebuie să fiu atent cum gestionez resursele și relațiile cu oamenii. La începutul anului 2010, am decis să vindem și această afacere. A fost o hotărâre luată pe fondul crizei economice de la acea vreme. Cum, orice sfârșit este un nou început, în același an  mi s-a oferit șansa să lucrez în domeniul asigurărilor de viață, la Generali. Era ceva cu totul nou. Eram cuprins de un sentiment ciudat. Era teamă amestecată cu entuziasm. Timp de doi ani am fost Unit Manager la această companie. Rămân veșnic recunoscător pentru această perioadă,  deoarece am învățat foarte multe lucruri. În anul 2012, evoluția mea profesională primea o noua provocare. Am acceptat să lucrez, pe funcția de coordonator zonal, la firma PostMaster, o companie specializată în distribuția de materiale publicitare și poștă privată.Un an mai târziu, am fost promovat în funcția de Depot Manager. Până în luna August 2015 am exercitat această funcție. Au fost trei ani cu o experiență unică. Trei ani în care am muncit foarte mult și din care am învățat multe. Am cunoscut mulți oameni și am creat o mulțime de relații. În septembrie 2015, apărea șansa să ocup poziția de specialist marketing în cadrul companiei  Fares, funcție pe care o dețin și în prezent. Mă împlinește foarte mult activitatea pe care o desfășor. Mă bucură faptul că, deși nu este ușor ceea ce fac, fiecare zi este o nouă provocare.”

Ovidiu Uleia
Ovidiu Uleia

Firea mea năzdrăvană avea să-mi compromită acel vis

„În copilărie imi doream foarte mult să mă fac doctor. Îmi plăcea, imi place și acum,  ideea de a putea face oamnii bine. Apoi, în adolescență,  pentru că făceam sport aproape zilnic, mă visam un mare jucător de fotbal. Firea mea năzdrăvană de la aceea vreme avea să-mi compromită acel vis. Acum cred că în viața asta poți fii tot ceea ce îți dorești, atâta timp cât crezi, muncești și lupți pentru acel obiectiv. Am înțeles foarte multe din toată activitatea mea. În primul rând am înțeles că antreprenoriatul nu este pentru mine. De fapt, cred că am știut mereu asta. Mereu m-am simțit ca la un job. De multe ori stau și analizez evoluția mea și de fiecare dată constat că fiecare experiență mă ducea către actuala poziție. Parcă erau elementele unui puzzle pe care le descopeream fără să văd întregul sau legătura cu imaginea completă. Nu regret nimic. Toate pățaniile mele, mai ales cele din viața privată, au avut legătura cu atitudini și comportamente din care trebuia sa învăț. Chiar daca unele au fost dure, nu au facut decât să mă călească. Vă rog să credeți în voi și în visurile voastre. Nu vă grăbiți să le interpretați, vine și momentul înțelegerii lor. Tratați fiecare zi cu responsabilitate și evidențiați acumulările de orice fel. Societatea suntem noi toți, deci trebuie să ne îngrijim de ea. Vă recomand să faceți carieră în ce vă place. Dacă vă doriți o afacere, să nu uitați că ea este oglinda caracterului vostru. P.S. Nu uitați de sănătatea voastră. E cea mai importantă!”

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).