sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăLife StyleOraşul românesc din Top 10 city breaks alcătuit de The Guardian

Oraşul românesc din Top 10 city breaks alcătuit de The Guardian

Sibiu a intrat în top 10 al celor mai potrivite destinaţii pentru un city break de iarnă, lista fiind întocmită de The Guardian. Oraşul a fost descris ca fiind destinaţia ideală pentru escapadele romantice din anotimpul rece.

„Este un oraş grozav pentru plimbări în timpul cărora descoperi o mulţime de clădiri medievale în care se serveşte mâncare şi băutură“, arată publicaţia.

The Guardian oferă şi exemple pentru turiştii străini care aleg Sibiu ca destinaţie de vacanţă: mămăliga cu brânză şi ţuica sau ciorba de burtă sunt în topul preferinţelor pentru publicaţia britanică care le prezintă ca fiind de neratat. De asemenea, Sibiu are un plus pentru turiştii pasionaţi de anotimpul rece, oraşul oferind zăpadă, străzi pietruite, turnuri medievale şi iluminat festiv.

„Punctul cel mai interesant al oraşului este Piaţa Mare, cu ziduri istorice şi turnuri de exploatat. Podul Minciunilor, construit în 1859, încă rezistă în ciuda superstiţiei că acesta se va prăbuşi dacă oamenii născocesc lucruri în timp ce-l traversează. Catedrala Evanghelică Sf. Maria are un decor plin de culoare şi pietre funerare uimitoare, inclusiv pe cea a unui flăcău local, prinţul Mihnea cel Rău, fiul lui Vlad Ţepeş“, mai scrie The Guardian.

Păltinişul se află şi el printre oportunităţile prezentate de britanici. Jurnaliştii îl recomandă pentru amatorii de sporturilor de iarnă şi nu numai. Vara, staţiunea montană devine zonă de drumeţii, publicaţia incluzând şi Tranfăgărăşanul, pe care îl descrie drept „autostrada monumentală şi nebunească pe care fostul lider Nicolae Ceauşescu a construit-o peste Carpaţi.“

Întregul top poate fi găsit pe site-ul publicaţiei The Guardian – https://www.theguardian.com/travel/2016/dec/10/top-10-winter-city-breaks-in-europe-zagreb-ljubljana-tromso

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).