duminică, martie 3, 2024
spot_img
AcasăStiriCe i-a obligat un CEO pe angajați. Cerința CIUDATĂ a devenit cunoscută...

Ce i-a obligat un CEO pe angajați. Cerința CIUDATĂ a devenit cunoscută în toată lumea

Afacerea Alibaba a pornit în 1999 ca un start-up în apartamentul lui Jack Ma din Huangzhou, China. Primii angajaţi câştigau 50 de dolari pe lună, notează Clark. „Lucrau 7 zile pe săptămâna, iar programul zilnic ajungea şi la 16 ore. Jack Ma le-a cerut să îşi găsească un apartament care să nu fie la mai mult de 10 minute de birou, astfel încât să nu piardă timp cu drumul până la muncă”, a scris Duncan Clark în cartea „Alibaba: The house that Jack Ma built”.

Un reprezentant al companiei Alibaba a confirmat cerinţa lui Jack Ma referitoare la distanţa dintre casă şi birou, dar a menţionat că unul dintre motive era siguranţa angajaţilor; aceştia lucrau până târziu, iar drumul spre casă nu era considerat unul sigur. Pe de altă parte, mulţi dintre primii angajaţi lucrau în regim on-call, astfel încât puteau fi chemaţi la orice oră la birou dacă un client întâmpina dificultăţi.

Jack Ma, CEO şi fondator al companiei, este cel mai bogat om din China, însă viaţa lui nu a fost însă întotdeauna uşoară.”Am încercat să îmi găsesc o slujbă pentru a-mi putea plăti studiile, am vrut să mă angajez chiar şi la KFC atunci când a ajuns în China”, a povestit Jack Ma. „La Harvard am aplicat de 10 ori şi am fost respins de fiecare dată. Într-un final am renunţat şi mi-am spus că îmtr-o bună zi am să merg să le predau cursuri celor de acolo”.

Alibaba este astăzi una dintre cele mai mari companii de comerţ electronic din lume, valoarea companiei fiind estimată la peste 200 de miliarde de dolari.

Facebook

  • Cuvinte cheie
  • ceo
ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.