vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăLife StyleObiceiuri la care ar trebui să renunți dacă vrei să ai succes

Obiceiuri la care ar trebui să renunți dacă vrei să ai succes

Cateodată, pentru a atinge succesul este nevoie să renunțăm la anumite obiceiuri, nu să adaugăm altele. Ai putea renunța la ele chiar astăzi, dacă îți propui acest lucru (noi te încurajăm!). Iată care sunt ele:

Stil de viață nesănătos

În cartea 7 strategii pentru obținerea bogăției și fericirii, Jim Rohn spunea „pentru ca mintea ta să aibă puterea de a lupta, trupul tău ar trebui să fie în cea mai bună formă posibilă.” Totul începe de la sănătate! Nu neglija alimentația sănătoasă și nici activitățile fizice.

Îți găsești prea multe scuze!

Oamenii de succes sunt responsabili pentru viețile lor, indiferent de eșecurile din trecut, slăbiciuni, temeri sau punctul de pornire. Scuzele pe care ni le găsim în mod constant nu fac decât să ne limiteze, fiind niște piedici (pe care ni le punem singuri, evident!) în creșterea noastră profesională și personală.

Perfecționismul nu-ți dă pace

Nimic nu va fi perfect, indiferent cât am încerca. Teama de a da greș (sau chiar și teama de succes) reprezintă o altă piedică, de asemenea. Plus că, dacă așteptăm momentele potrivite, nu facem decât să pierdem timp și oportunități.

Așa că, treci la acțiune!

Faci prea multe lucruri în același timp

Winston Churchill spunea: „Nu vei ajunge niciodată la destinație dacă te oprești să arunci cu pietre în fiecare câine care latră.” Oamenii de succes înțeleg acestru lucru și se abțin să facă orice le este inutil, oricât de mare ar fi tentația. A rămâne pe deplin prezent în ceea ce faci este esențial.

Simți nevoia de a avea totul sub control

Detașează-te de orice nu poți controla și focusează-te asupra celor care pot fi controlate cu ușurință. Deseori, singurul lucru care poate fi controlat este atitudinea ta!

Petreci mult timp alături de persoane toxice 

Cum spunea și Jim Rohn în cartea sa, ”devii precum cei cinci prieteni cu care îți petreci timpul”. Dacă alegi să petreci mult timp în compania celor sub nivelul tău, potențialul tău va scadea, succesul tău fiind, în cel mai fericit caz, unul întârziat. Dar dacă alegi să petreci timp cu persoane peste nivelul tău, vei vedea ca acestea te vor motiva să progresezi.

Nevoia de a fi pe placul tuturor te domină

„Singura modalitate prin care poţi evita să enervezi oamenii este să nu faci nimic notabil“spunea Oliver Emberton.

Gândește-te la tine ca la un marketing de nișă. Vor exista mulți care vor aprecia această nișă, dar și alții care o vor critica. Iar cei care nu vor aprecia sunt fix aceiași care nu prezintă importanță.

Așadar, la câte dintre aceste obiceiuri este nevoie să renunți?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).