sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriNokia se extinde la noi în țară. La cât s-a ridicat investiția

Nokia se extinde la noi în țară. La cât s-a ridicat investiția

Nokia extinde campusul din Timișoara cu cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare din industria de telecomunicații din România în urma unei investiţii de 73 mil. euro, potrivit companiei.

Centrul dezvoltă tehnologii broadband wireless care sunt aplicate în domenii precum Internet of Things, big data şi noile tehnologii de comunicaţii mobile. În urma extinderii, noul Nokia Campus din Timişoara va avea o suprafaţă de 27.000 de metri pătraţi.

În prezent, peste 1.300 de angajaţi sunt în campus: 600 de ingineri din departamentul de cercetare şi dezvoltare, inaugurat acum, şi peste 700 de specialişti din centrul global de operare de reţele, deschis în prima etapă de relocare a echipei din Timişoara, în decembrie 2015. Cea de-a treia şi etapa finală de relocare a echipei în Nokia Campus va fi finalizată în prima jumătate a anului viitor.

„Tehnologiile pe care le dezvoltăm, precum 5G, GFast, IoT, IP, cloud, vor continua să transforme fără precedent modul în care lumea se va conecta“, a declarat Raoul Ros, Country Senior Officer şi General Manager,  Nokia România.

Nokia are acum 1.600 de angajaţi în România şi va deschide în total 300 de poziţii noi până la finalul anului, dintre care 100 în echipele de cercetare şi dezvoltare (pe poziţii de „software development engineer” şi „system integration&verification engineer”) şi 200 în echipa de servicii (pe poziţii de „project management” şi „service engineer”).

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).