vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăLife StyleMugur Mihăescu - “În general, eu sunt un tip ponderat și echilibrat”

Mugur Mihăescu – “În general, eu sunt un tip ponderat și echilibrat”

S-a lansat cu grupul Vacanța Mare în 1988 și de atunci îl știe o țară întregă din serialele difuzate de PRO TV, în urmă cu cîțiva ani: “Leana și Costel” și “Garcea”. Mugur Mihăescu este actor, scenarist și deținătorul unui pub din centrul vechi, unde l-am și întălnit.

Doriți să reveniți pe micul ecran?

Poate vom reveni pe marele ecran, depinde la ce televiziune vom vinde noul proiect. Este un lungmetraj numit “Generații”. Eu și Radu Pietreanu l-am creat în memoria colegului nostru, Dan Sava, iar fiica sa joacă alături de noi. Este o comedie, dar cu un altfel de umor, mai de vărsta noastră. Surprinde conflictual dintre generații.

Te-a încurajat să mergi mai departe în cinematografie primul tău film, 17?

Cu sigurantă. În plus, am avut o pauză destul de mare. Am ajuns să fac aceste lucruri din pasiune și fără a mă gândi la profit. Acum nu se mai pune problema să fac ceva ca să scot bani, ci pentru că îmi place.

Când a început Vacanța Mare să facă umor pentru bani? În perioada Pro TV-ului?

Cred că la doi ani și ceva de când am intrat în Pro TV.

Cum ai caracteriza umorul din vremea aceea?

Supertare. A fost generat de Vacanța Mare și a influențat o generație întreagă de umoriști și de produse.

Ai fost mereu liber în creația ta? Să ne amintim de sloganul Pro TV “Gândește liber”.

Sigur că da. In momentul când mi s-a impus ceva, am plecat. Nu ne dorim să fim dominați de interese, politici sau altceva. Noi supunem cum vrem noi.

Ați creat anumite tipologii de personaje?

Sigur, e foarte greu să construești un personaj. De la Bulă și Nea Mărin, este și Garcea sau poate și Leana. Și mă bucur foarte mult de ceea ce am realizat. Am avut intuiție, iar publicul ne-a dus spre un anumit gen de personaje. Noi am încercat mai multe tipologii și pe acealea pe care tot publicul le-a aprobat, cu ele am mers mai departe.

Pentru mulți, a fost o surpriză atunci când Mugur Mihăescu a trecut de la glumele uneori vulgare, la filmul despre problemele tinerilor adolescenți și fenomenul drogurilor…

Da, normal…Știi cum este, nu stau eu să mă gândesc la ce înțelege publicul. Probabil că a fost un șoc destul de mare pentru mulți. Dar eu pot face și comedie, pot face și dramă. În perioada aceasta din ultimii ani am fost foarte ocupat și nu aveam despre ce să vorbesc. Despre business-ul meu? Lasă-l, Doamne iartă-mă. Fratele meu mă ajută, el se ocupă tot timpul. I-am spus că eu mă întorc la latura artistică.

Când trupa voastră a fost în vacanță, te-ai mai uitat la divertismentul de la TV?

Da, dar nu la programele românești, ci la History, Discovery, pescuit, vânătoare etc… Din produsele românești am văzut și singurul care mi-a plăcut a fost Las Fierbinți. De fapt, este același univers pe care l-am adus noi cu Leana și Costel, dar mult mai modern.

1 Mai a rămas o zi plină de culoare și istorie pentru noi. Ce amintiri ai din vremea când Vacanța Mare ținea show-uri în fața publicului numeros, plătitor de bilet?

De 1 mai nu dădeam show-uri în aer liber. Mergeam la mare și era defilarea de la Olimp, dupa revoluție, Înainte de 1989 te gândeai cum să scapi. Slavă Domnului că am scăpat. Nu am mers niciodată pe stadioane sau la defilare. Am scăpat, pentru ca mă fofilam. Mă dădeam rănit, mă dădeam cu activitați. Ne știau profesorii și ne lăsau. Noi eram ăia tocilari. După revoluție a fost distracția de la Olimp. Se făceau defilări de mașini.Toată lumea își luase automobil, își etalau fetele pe geam.

Mai ai pasiunea pentru mașini? Ai schimbat peste 20 de autoturisme. Ai avut chiar un Lamborghini Gallardo…

Nu. Mi-a trecut, dă-le încolo. Le-am vândut pe toare în 2007. Am o singură mașină. Un Mini Cabrio.

Ai trăit o perioadă de succes nebun…

Da, mi-am făcut damblalele vârstei și sfătuiesc pe toată lumea să facă asta. Acum am înțeles că mașina nu mai e un scop. E o necesitate și poți să te plimbi la fel de bine și cu una mai mică. Eu mi-am trăit viața atunci pentru că ajunsesem prin muncă sus, am luat-o pas cu pas. Refuz să cred că mi-ar fi luat succesul de cap. În general, eu sunt un tip ponderat și echilibrat. Nu cad într-o extremă sau alta. Fiind în zodia Gemenilor, sunt în echilibru.

Stilul tău direct, necenzurat, ți-a creat problem în relațiile cu cei din jur?

De ce să-mi creeze probleme? Să le creeze lor. La mine “ce-i în gușă e și-n căpușă”. Suntem oameni mulți pe planetă, universal este mare. Nu trebuie neapărat să faci parte din universul meu. Îmi aleg oamenii cu care să stau de vorbă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).