sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăRecomandariModalități salvatoare pentru excesele adolescenților. Islanda a găsit soluția

Modalități salvatoare pentru excesele adolescenților. Islanda a găsit soluția

Islanda, țara cea mai rea din Europa din ultimii 20 de ani  la capitolul adolescenți dependenți de alcool, tutun și droguri, a găsit o soluție eficientă pentru a rezolva acest caz.

Conform unor statistici realizate de BBC se arată că în 1998 42% dintre tinerii de 15 și 16 ani s-ar fi îmbătat cel puțin o dată. În prezent, procentul a scăzut la 5%. Strategia autorităților islandeze pentru a ajunge la un asemenea stadiu, a fost aplicarea de 5 reguli pe care tinerii și părinții au fost nevoiți să le respecte.

În primul rând, autoritățile au stabilit că ora 10 seara să fie cea la care adolescenții trebuie fie în casă. Neputând să se bazeze doar pe bunăvoința copiilor, în unele zone ale Capitalei au fost desemnați părinți care să patruleze străzile, în căutarea celor care nu respectă orarul.

În al doilea rând, părinților li s-a solicitat să impună reguli propriilor copii. Printre acestea se numără interdicția de a mai consuma alcool, în favoarea petrecerii mai mult timp alături de familie.

A treia parte a strategiei presupune să ții tinerii ocupați cu activități extrașcolare diverse, antrenante și plăcute. Statul, grație acestui program, oferă câte un voucher tinerilor, în valoare de 500 de dolari, pe care-l pot folosi doar pentru activități extrașcolare.

A patra strategie a constat în realizarea de sondaje de opinie pe baza de chestionare, cu tema consumului de alcool, droguri și tutun.  Adolescenții răspund în fiecare an la un sondaj de opinie. Ca urmare a întrebărilor, autoritățile pot măsura mai multe aspecte din viețile tinerilor, cu ar fi relația cu colegii de școală și familia, consumul de substanțe interzise și felul în care se simt.

A cincea strategie i-a implicat pe politicienii islandezi. Capitala țării cheltuie în jur de 100 de milioane de dolari în fiecare an pe activități dedicate tinerilor.

Modalitatea Islandei de  a îndepărta tinerii de excese, poartă denumirea de „Youth în Iceland” care este  folosita, în prezent, de 35 de orașe din Europa.

 

 

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).