luni, martie 4, 2024
spot_img
AcasăCareersMatei Dobrovie, un om plăcut de simplu, un politician model

Matei Dobrovie, un om plăcut de simplu, un politician model

 

Pe Matei Dobrovie nu îl cunosc decât din vedere. Şi, împreună cu alţi voluntari ai unei asociaţii, am jucat odată împreună Activity pe echipe, la Casa Studenţilor, în cadrul unei întâlniri distractive. Venise împreună cu soţia sa, Andreea, cu care a şi fost în echipă în cadrul acelui joc. Nu mai ştiu cine a câstigat atunci, ştiu doar că prima mea impresie despre Matei a fost de: om bun.

El şi Andreea formează un cuplu tare draguţ. Se completează reciproc de minune. Andreea este mai energică. Iar Matei:

În spatele politicianului corect, idealist, la locul lui şi dedicat, se află un bărbat tăcut, chiar timid uneori, glumeţ, simpatic.

După cum îmi povesteşte el, a intrat în politică, dorindu-şi acest lucru încă de când a terminat Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti. Ţara şi oraşul lui preferate sunt România și Bucureștiul. „Aici m-am născut, cu bune și cu rele. Am studiat la Paris cu bursă Erasmus, am locuit și la Berlin câteva luni, dar nu m-am gândit să rămân. Tot acasă este cel mai bine, alături de familie, de cei dragi.” 

Ce işi doreşte să facă si nu are timp? Să înnoate, să citească, şi mai mult sport în general.

Admiră toți oamenii de afaceri care fac bani cinstiţi și creează locruri de muncă și produse de calitate și care-și respectă angajații. 
Îi place sa fie înconjurat de oameni sinceri, onești, empatici
Îi evită pe cei prefăcuți, agresivi, trufași.

Drumul său în carieră a fost cumva firesc, gradual, insistând să rămână în domeniul de studiu – științe politice, relații internaționale, chiar dacă majoritatea colegilor de facultate se îndreptau spre alte domenii mai bănoase precum marketing, corporații, customer service etc.

A lucrat ca jurnalist pe politică internă la un cotidian, ulterior fiind redactor și mai apoi editor la reviste şi ziare de top. În acest timp s-a specializat în politică externă, pe Europa, scriind și pentru ziarul german Financial Times Deutschland, ca bursier Robert Bosch.

A intrat în politică cu gandul de a pune in practică teoria invaţată în toţi anii în care a fost pe rând analist comentator, editorialist și reporter.

Este o mare realizare că a lucrat la programul partidului pe politică externă și ulterior a candidat și a fost ales deputat de București la alegerile din 2016.

 Drumul său a fost de la teorie politică din facultate, la analiza politicii din perspectiva jurnalistului și în final la practică – prin implicare civică și în final politică. El spune că a fost o trecere naturală si că fără ajutorul lui Dumnezeu nu ajungea însă aici.

De la el, şi-ar dori să fie „mai iertător, mai altruist, mai smerit„. 

Este motivant să discuţi cu oameni pozitivi.

Mult succes, Matei Dobrovie !

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.