duminică, martie 3, 2024
spot_img
AcasăCareersLidia Pleniceanu este un corporate sales manager împlinit, însă-i lipsește activitatea artistică

Lidia Pleniceanu este un corporate sales manager împlinit, însă-i lipsește activitatea artistică

Autentică, directă, ambițioasă, fermă, cu simțul umorului, generoasă și de încredere. Așa se prezintă  Lidia Pleniceanu, corporate sales manager la un grup de firme, care a fost de acord să ne împărtășească câteva din conceptele sale de viață și activitate. Șlefuiește abilități, crește oameni și consolidează/dezvoltă parteneriate. Lucrează în vânzări de peste 17 ani. A pornit de jos (reprezentant vânzări produse) și s-a specializat ulterior în vânzarea de servicii de resurse umane. A urcat treptat fiecare ierarhie, până la poziții de management la nivel național. A acceptat fiecare provocare și se mândrește că nu și-a pierdut originalitatea, disciplina și valorile. Ține bine de ele și le împărtășește cu toti membrii echipelor pe care le coordonează.

Lidia PLENICEANU
Lidia PLENICEANU

„În copilărie mă visam balerină pe marile scene ale lumii (am absolvit Scoala Populara de Arte) sau facând orice altceva în mediul artistic. Acum îmi doresc să continui să mă dezvolt, sa ies cât mai des din zona de confort, să-mi dezvolt spiritul antreprenorial, să mă implic în cât mai multe activități care să mă provoace creativ și să echilibrez optim balanța viață profesională și personală. Viața ne arată drumurile momentului, dar și pe cele ale viitorului. Trebuie numai să avem liniștea și relaxarea să le vedem și să le urmăm. Lucrez  într-un domeniu ce nu o să-și piardă niciodată utilitatea. Practic, resursa umană este și va rămâne în centrul dezvoltării oricărui business. Pentru cei interesați să dezvolte o afacere pe această nișă le recomand să aiba grijă și atenție cu cine se aliază în această activitate de atragerea talentelor. Altfel, trebuie numai optimism, deoarece există atât de mult potențial ce poate fi dezvoltat de către adevărații leaderi.  Nu uitați să faceți delimitarea dintre rațional și sentimental! La job sunt obiectivă și corectă, așadar majoritatea deciziilor mele sunt raționale, iar emoția este pusă pe tușă. În viața privată însă, cele mai multe dintre decizii au la bază emoția, iar ratiunea își intră în rol doar când este solicitată, pentru a evita un potențial dezastru.”

Lidia Pleniceanu  crede că trăim într-o permanentă zbatere pentru adaptare la schimbările mediului, societății, etc. Vede uneori în jur (la general în societate)  neputință  și lipsă de direcție clară și coerentă. Despre mediul antreprenorial, așa cum îl simte ea, crede că începe să se contureze și vede șanse ca mediul de afaceri autohton să suporte transformări vizibil pozitive. Să-i urăm succes în activitate, în business eventual, dar mai ales să-și găsească împlinirea și pe latura artistică.

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.