Evoluţia umană, în adaptabilitate materială şi spaţială, este una incontestabilă! Însă, atunci când vine vorba despre regimul alimentar, umanitatea trece printr-o cotitură ce marchează o gravă involuţie, declanşată de aclamatul început al civilizaţiei, eveniment care a creat o separare evidentă între om şi natură, între om şi simplitate, între om şi o nutriţie eficientă.
Cotitura în care ne aflăm poate fi înspre progres, dar asta numai dacă vom înţelege doar un amănunt esenţial: simplitatea în zilele noastre a ajuns un lux, iar evoluţia se face prin simplitate, atât nutriţională, cât şi emoţională! Dacă am aplica această simplitate în gândurile noastre, în alimentaţia zilnică, în igiena spirituală, pasul făcut ar fi cu atât mai mare.
Ce ne lipseşte şi cum am putea face să trăim mai bine?
Dragii mei, se simte nevoia unui mod de viaţă sanogen, iar perioada ce vine poate fi cea mai nimerită unui nou început. Că mesele ne vor fi pline de sărbători, este adevărat, însă şi minţile vor fi aşezate, şi sufletele deschise…
Luna decembrie este cea de pe urmă din an si poate singura „magică”! Pentru mulţi dintre noi este încântătoare, fiind acea perioadă ce ne deschide sufletele si ne aduce aproape de cei dragi. Ce poate fi mai plăcut decât căldura unei case pline de bucurie, cu cei dragi alături? Zile fără programări, întâlniri, fără agitaţia din jur, o stare de bine! Nu e firesc să fim atât de aglomeraţi, nu e firesc să fim mereu preocupaţi, însă acestea sunt timpurile ce le trăim, aşa ne-am adaptat prezentului. Dacă ar fi să reproşez ceva timpurilor actuale, este că ne îndepărtează de la A TRĂI simplitatea firească a vieţii. Da, viaţa întreagă este un miracol şi simplitatea ei este de descoperit! Şi poate asta face ca decembrie, chiar să fie luna ’’magică” din vieţile noastre! Finalul de an ne îndeamnă parcă la aşezare, la centrarea fiecăruia dintre noi. Să facem un bilanţ al propriei existenţe.
Cum a fost anul şi ce rămâne după el? Am trăit sau am muncit mai mult?
Am fost preocupaţi mai mereu şi grăbiţi, sau mai degrabă prezenţi, conştienţi, atenţi la noi şi la sănătatea noastră?
Întrebaţi-vă fiecare, este un exerciţiu bun!
De am muncit mai mult, ce bine ar fi să tindem către echilibru! Şi ce bine ne-ar prinde o schimbare de atitudine, aşa e? Ştim cu toţii că un om care are grija de el este un om evoluat, un om conştient, un om ce trăieşte peste instincte, depăşindu-şi condiţia iniţială. Vreau să vă fac atenţi şi să conştientizaţi armonia vieţilor voastre atunci când reuşiţi să aveţi un echilibru în întreaga existenţă. Să vă fac atenţi şi să vă îndemn în a avea curajul să tindeţi spre dobândirea unui echilibru personal, într-o bună stare fizică, într-un bun randament psihic şi într-o simplă armonie sufletească. Oameni frumoşi.
Dacă nu te interesează ce mănânci, dacă nu te interesează cum arăţi şi cum îşi desfăşoară corpul fizic activitatea, înseamnă că a venit momentul să o faci! Bine, o să spuneţi, dar chiar acum, în prag de Sărbători? Da, chiar acum, momentul acesta al schimbării este bine venit mereu dacă-l legăm de un început. Şi vine Noul An! Sărbătorile să ne aducă linişte şi bucurie, iar bunul răgaz de după an să ne dea puterea de a face planuri noi, pentru că noi suntem cei ce ne construim vieţile conform alegerilor din fiecare clipă… conştient sau mai puţin conştient.
Curajul de a învăţa să trăim altfel, mai conştienţi şi mai prezenţi în propria viaţa. Bucuria unei noi descoperiri, a frumuseţii simple a vieţii. Şi toate acestea au o legătură direct cu hrana noastră. A mânca bine înseamnă a mânca delicat, lent, respectând hrana şi corpuL A controla felul în care mâncăm înseamnă a ne controla greutatea, iar a controla greutatea înseamnă a ne îngriji de sănătate. Găsirea unei formule optime spre o bună stare fizică şi psihică. Şi putem spune că formula optimă pentru a fi într-o formă excelentă este aceea de eliminare a gândurilor negative, de adoptare a unei poziţii conciliante şi cumpătate, este starea în care căpătăm respect şi recunoştinţă. A fi şi a trăi bine, înseamnă a ne bucura de cât mai multe clipe prezente ale vieţii, conştienţi fiind de ele, iar a mânca mai puţin si mai simplu, înseamnă una dintre formele prin care viaţa se simplifică, o alegere de bine!
Aşa să fie anul ce vine, „sănătos şi bucuros”, în toată ”simplitatea”’lui!