luni, februarie 26, 2024
spot_img
AcasăCareersJose Carreras: „Învată să te bucuri de ce şi cât ai”

Jose Carreras: „Învată să te bucuri de ce şi cât ai”

Music Management Event il aduce, pentru ultima oară în Romania, pe legendarul tenor José Carreras. Pe 26 noiembrie, la Romexpo – Pavilionul Central -, celebrul tenor va susţine un concert grandios în cadrul turneului mondial de adio -„A Life In Music”.

Iată cum aşteaptă marele tenor concertul de la Bucuresti şi ce ganduri are înaintea retragerii…

De ce un turneu de adio?

Jose Carreras: „Socot ca este o mare provocare pentru a cuceri lumea încă o dată, cu un tur final. Nu mai sunt chiar atât de tânăr – împlinesc anul acesta 69 de ani! – şi m-am gândit ca este momentul potrivit pentru a începe o ultima calatorie în jurul lumii într-un turneu special”.

Dacă vă priviţi în oglindă, cum l-aţi descrie pe Jose Carreras ca om?

Un om foarte norocos, care a avut o viaţă fantastică şi a ajuns la scadenţă în timpul luptei împotriva leucemiei.

Ce amintire din copilărie v-a marcat ?

...că părinţii mei au trebuit să lupte pentru viaţa noastră şi că am suferit de depresie cu toţii în timpul dictaturii autoritare a lui Francisco Franco.

Aţi mai fost în România. Puteţi să ne spuneţi ce aţi remarcat la români?

Românii au format dintotdeauna un public foarte cald, oameni frumoşi, care ştiu despre muzică şi au dragoste pentru muzică. Este fantastic faptul ca pot concerta cu cateva zile înainte de ziua mea de nastere (n.r. 5 decembrie), în acest minunat oras, Bucureşti. Imi amintesc încă audienţa minunata, oamenii care cunosc muzica şi sunt atat de generosi şi sufletisti. Sunt încantat să revin în Bucuresti şi să cant în această atmosfera inegalabilă şi pentru minunatul public roman.

Jose Carreras
Jose Carreras

Este succesul cel mai mare duşman al unui artist?

Consider că sunt o persoană foarte norocoasă, că pot să fac ce-mi place mai mult, să cânt. Am avut ocazia să cânt o perioadă lungă pe cele mai importante scene de operă din lume, la cele mai mari festivaluri şi alături de marii maeştri ai genului. Nu uit aici să menţionez marea experienţă profesională alături de Placido Domingo şi Luciano Pavarotti din turul “Cei trei tenori”.

Aţi anunţat că doriţi să vă retrageti. În ce loc doriţi să vă stabiliţi?

Unde există rădăcinile mele, în Catalonia, Spania. Nu m-am gândit niciodată să-mi cumpăr o insulă. În primul rând, este, probabil, prea scumpă o astfel de achiziţie şi, în al doilea rând, nu-mi pot imagina cum ar fi să trăiesc pe o mică insulă. Nici măcar biblioteca mea ori propria colecţie de CD-uri cu muzică clasică nu m-ar scăpa de plictiseală.

Care a fost moştenirea de la părinţi?

Expresia aceasta: “Învaţă să te bucuri de ce şi cât ai”.

 

Bilete se gasesc online pe www.eventim.ro si in reteaua magazinelor partenere: Orange, Vodafone, Domo, Germanos, librariile Carturesti si Humanitas, Carrefour si benzinariile OMV.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.