sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriInițiativa Ministerului Educației față de profesori

Inițiativa Ministerului Educației față de profesori

Profesorii din învățământul primar și gimnazial vor putea beneficia de marți de un program de pregătire din partea Ministerului Educației, care are ca obiectiv  abilitarea curriculară a 55.000 de cadre didactice din învățământul primar și gimnazial.

Profesorii claselor primare și gimnaziale vor fi pregătiți pentru a preda după noul curriculum național, prin proiectul lansat marți  „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți”. Acesta are în vedere formarea profesorilor în contextul adaptării activităţilor de învăţare la nevoile specifice ale fiecărui elev, în special ale celor aflaţi în risc de abandon şcolar.

Cadrele didactice  au dreptul şi obligaţia să adapateze noul curriculum național , programele şcolare, la particularităţile colectivelor cu care lucrează.

Programul de pregătire valorează 42 de milioane de euro . Experții în educație susțin că proiectul ar trebui considerat că fiind cea mai bună inițiativa a Ministerului Educației din ultimii 10

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).