luni, februarie 26, 2024
spot_img
AcasăStiriDeportarea imigranților din Marea Britanie afectează Parlamentul European. Decizia luată de reprezentanții...

Deportarea imigranților din Marea Britanie afectează Parlamentul European. Decizia luată de reprezentanții Bruxellesului

Parlamentul European ar putea respinge orice acord cu Londra care ar putea duce la deportarea  cetățenilor UE din Marea Britanie după efectul Brexit, i-a transmis  Guy Verhofstadt, raportorul PE, negociatorului britanic, David Davis.

Guy Verhofstadt este de părere că nu se poate accepta un sistem în care cetățenii europeni din Marea Britanie ar fi expulzați. Totodată el a comunicat printr-o scrisoare trimisă negociatorului britanic drepturile pe care le vor avea cei care vor rămâne în Regatul Unit după Brexit.  Mai exact,  ei vor trebui să aibă dreptul reunificării familiale, rămânerea în Marea Britanie să se producă printr-o „declaraţie”, nu printr-o „cerere”, şi să nu fie nevoiţi să plăteasă taxe de rezidenţă.

În prezent, reprezentanții Parlamentului European și ai celui britanic, negociază condiţiile ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. În etapa a doua a negocierilor vor fi stabilite viitoarele relaţii bilaterale.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.