sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriGrupul E.ON plănuiește investiții uriașe pentru România

Grupul E.ON plănuiește investiții uriașe pentru România

Grupul E.ON, prezent pe piața din România cu servicii de furnizare și distrubuție de energie electrică și gaze naturale, și-a planificat pentru acest an investiții record, cele mai mari din ultimii 12 ani, de la intrarea pe piața locală.

De la intrarea pe piaţa din România, din 2005, E.ON a realizat investiţii de 5,6 miliarde de lei (1,4 miliarde de euro).

Investiţiile realizate anul trecut de companiile E.ON au însumat 438 milioane de lei (97 mil. euro), cea mai mare parte fiind destinate pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice.

În acest an, companiile E.ON şi-au bugetat investiţii de aproximativ 100 milioane de euro (450 milioane de lei), cea mai mare sumă alocată de la intrarea pe piaţa românească.

Anul trecut, cea mai mare sumă a fost alocată investiţiilor în modernizarea reţelei de energie electrică. Potrivit reprezentanţilor companiei, au fosr modernizaţi circa 1.200 km de reţea şi au fost înlocuite 270 de transformate. Investiţiile au vizat şi extinderea reţelei cu circa 65 km, suma totală alocată sectorului de energie electrică ridicându-se la 52 milioane de euro.

În jur de 42 de milioane de euro au fost investite în sistemul de distribuţie a gazelor naturale, fiind reabilitat şi modernizat pe o lungime de aproape 370 km şi extins pe o lungime de aproximativ 64 kilometri. “Pentru 2017 a fost prevăzută o sumă similară, ţintele principale vizate fiind modernizarea a circa 480 kilometri de conducte şi branşamente (mai mult decât distanţa rutieră dintre Bucureşti şi Cluj-Napoca), şi extinderea sistemului de distribuţie cu circa 60 kilometri”, se mai arată în sursa citată.

În 2017, vor fi instalate 20.000 de contoare inteligente

 

Până la finele anului trecut, companiile E.ON susţin că au instalat aproximativ 243.000 de contoare inteligente, doar în cursul anului trecut fiind montate 66.000 de unităţi. Pentru acest an, E.ON şi-a propus să instaleze încă 20.000 de contoare inteligente, urmând ca în perioada 2018-2020 să fie instalate, conform planurilor actuale, alte 350.000 de unităţi. Suma alocată în acest scop începând cu anul 2014 şi până la finele anului 2020 urmând să fie de circa 39 milioane de euro.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).