sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img
AcasăCareersGina Cruceru, HR Director KMG International (Rompetrol): Gânduri, după 20 de ani...

Gina Cruceru, HR Director KMG International (Rompetrol): Gânduri, după 20 de ani în corporații

Gina Cruceru, Group Human Resources Director al KMG International (Rompetrol), contribuie în domeniul Resurselor Umane de peste 17 ani, activând în industrii dinamice precum FMCG, Retail și Oil&Gas. Gina are experiență aplicată în varii direcții, printre care amintim strategie de Resurse Umane, design organizațional, cultură organizațională, dezvoltarea liderilor, recrutare și selecție, managementul performanței, recunoaștere și recompensare. De aproape 13 ani, Gina s-a alăturat organizației KMG International (Rompetrol), timp în care a dezvoltat elementele amintite mai sus. Alături de colegii din Grup, se concentrează pe creșterea de noi lideri și noi generații de profesioniști în domeniul energiei, prin promovarea unei culturi a alegerilor conștiente și a contribuției în comunitate. Gina încurajează un stil de conducere bazat pe empatie, respect și responsabilitate, cu misiunea de a genera rezultate pentru oameni și organizație, viziune pe care o transmite prin diverse acțiuni. De asemenea, Gina este un susținător activ al proiectelor cu impact în comunitate, cu accent pe proiectele din domeniul educației, fiind „Ambasador al Transformării Educației în România”.

C&B: Fă o descriere a activității tale!

Gina Cruceru: M-am alăturat Grupului KMG International (Rompetrol) acum aproape 13 ani, timp în care am contribuit activ la transformarea culturii organizaționale, precum și la creșterea angajamentului și regenerarea comunității Rompetrol. Împreună cu echipa de Resurse Umane și cu suportul celorlalte funcțiuni ale Grupului, ne concentrăm pe dezvoltarea leadershipului și a generațiilor noi de profesioniști. Scopul principal este dezvoltarea unui stil de conducere eficient și autentic, care pune accent atât pe evoluția profesională, dar și pe cea individuală. Activitatea pe care o desfășurăm este una complexă, având în vedere că operăm în mai multe țări din Uniunea Europeană și regiune. Reușim să acoperim întreg lanțul valoric al industriei într-un Grup cu o istorie îndelungată și cu o gamă diversificată de peste 200 de specializări unice. În Rompetrol, avem active toate tipurile de generații demografice, iar fiecare generație are propriile nevoi, aspirații și motivații.

Investițiile în oameni susțin continuitatea și dezvoltarea oricărei companii. Pentru Grupul KMG International (Rompetrol), acesta este un principiu major de acțiune, în sensul în care oferim colegilor noștri posibilitatea de dezvoltare și dobândire a competențelor necesare pentru evoluția într-un context guvernat de transformare, mai ales într-un domeniu precum cel al energiei.

Cred cu tărie că o echipă de management puternică este una responsabilă, care construiește astăzi pentru generațiile de mâine având în vedere faptul că rezultatele unui astfel de demers sunt vizibile pe termen mediu și lung

Programele noastre de dezvoltare și mentorat („Together We Grow Traineeship”, „Digital Summer Traineeship”, programele de succesiune pentru rolurile din organizație, „Școala Rompetrol – Primul pas spre meseria de rafinor”, practica pentru elevi de liceu și studenți din piața locală sau din alte state) sunt inițiativele cu tradiție care vizează pregătirea viitorilor noștri colegi.

Ne-am dorit să încurajăm din ce în ce mai mulți membri ai organizației să se implice dincolo de fișa postului și să participe cu energia lor în proiecte care devin misiuni personale și care îi împlinesc prin această motivație superioară. Îi felicit pe colegii mei care înțeleg importanța mentoratului, simultan cu dezvoltarea lor profesională și personală. Alături de toți colegii din organizație, creștem împreună nu o echipă sau o companie, ci o comunitate, generație cu generație.

C&B: Cum sună povestea evoluției tale?

Gina Cruceru: Este o poveste frumoasă, zic eu, a unei fete la început de drum care și-a dorit să contribuie la o lume mai bună și care și-a pus cunoștințele, energia și resursele pentru a atinge acest obiectiv. M-am concentrat pe educație și am început această călătorie ca olimpică la Filosofie, Psihologie și Limba și Literatura Română, implicându-mă în paralel și în activități sociale. Am terminat liceul cu un eveniment simbolic, în care am primit cheia liceului și unul dintre profesorii pe care îi respectam și apreciam mi-a spus că am fost liderul generației mele, lucru care m-a motivat și responsabilizat, mi-a trezit cumva conștiința faptului că am multe lucruri de realizat.

Încă din copilărie, m-am simțit atrasă de artă și de frumosul din oameni. Am avut mereu o curiozitate pentru înțelegerea naturii umane și căutarea adevărului la nivel conceptual, precum și pentru  evoluția umană. Aceste interese m-au dus către studiul Filosofiei la facultate, unde am învățat să gândesc lucrurile mai în profunzime și să nu mă mulțumesc cu ceea ce pare bine, frumos și adevărat la prima vedere, să înțeleg diferite sisteme de gândire, concepte cu care operăm și per total înțelegerea lumii. Am avut privilegiul de a întâlni oameni care m-au îndrumat în dezvoltarea personală și profesională.

În perioada facultății, am decis să aplic pentru un internship într-o companie multinațională în domeniul resurselor umane, chiar dacă nu știam exact ce implică acest domeniu. Intuiția m-a călăuzit, iar astfel am început să descopăr activitățile din universul resurselor umane, realizând faptul că acest domeniu face parte din misiunea mea personală.

Astăzi, după 20 de ani în corporații, îmi doresc în continuare să fiu un lider autentic, care alege să pună oamenii în lumină. Cred că fiecare individ merită să strălucească prin abilitățile și talentele sale, pe care le valorificăm prin colaborare și obiective comune. În rolul meu de zi cu zi, încerc să-mi cultiv relații de calitate și autentice bazate pe încredere, respect reciproc și cooperare. Astfel, sper să devin un lider autentic și să contribui la schimbarea reală în organizație.

C&B: Care erau viziunile tale în copilărie/adolescență și care sunt acum?

Gina Cruceru: M-am născut optimistă și cred în oameni. Această trăsătură m-a ajutat enorm să navighez prin toate provocările vieții. Când mi-a fost mai greu, am depus și mai multă energie personală și atenție în a transforma status-quo-ul și în a crea o realitate mai bună. Sunt recunoscătoare că mi-am păstrat optimismul și pot să-l pun în slujba  celor din jurul meu, fie în plan personal, fie în plan profesional. O diferență semnificativă în viziunea mea acum versus copilărie/adolescență este că am conștientizat că viața noastră nu este doar despre cotidian și a atinge succesul, ci despre un meta obiectiv – să facem umanitatea să funcționeze, având grijă de ceea ce contează pentru noi: oamenii, planeta și afacerile de care ne ocupăm.

În viziunea mea de contribuție, valorile contează și sunt esențiale pentru a-ți ghida viața – practic, sunt faruri pe drumul vieții care ne ghidează să ajungem la destinație prin acțiunile noastre zilnice.

C&B: Care sunt principiile de viață și activitate pe care le folosești?

Gina Cruceru: În activitatea mea, mă ghidez întotdeauna după principiile integrității, respectului și transparenței. Cred în comunicarea deschisă și în construirea relațiilor bazate pe încredere și colaborare. De asemenea, sunt ferm convinsă că un lider autentic și empatic poate inspira și mobiliza echipele să atingă performanțe remarcabile.

C&B: Crizele pandemice și economice au influențat activitatea ta?

Gina Cruceru: Pandemia și crizele economice au avut, fără îndoială, un impact asupra modului în care îmi desfășor activitatea. Acestea au fost momente dificile și provocatoare, iar adaptabilitatea la schimbare și comunicarea eficientă cu echipele au fost cu siguranță pe lista principală a priorităților mele. Cu toate acestea, în ciuda tuturor dificultăților, am privit aceste perioade ca pe o oportunitate de învățare și dezvoltare. Am căutat soluții creative, am explorat noi modalități de colaborare și am învățat să valorificăm resursele disponibile într-un mod mai eficient. În timpul pandemiei, a apărut strategia noastră de Resurse Umane “Împreună Creștem Oameni”.

C&B: Ne poți povesti situații amuzante din activitatea ta?

Gina Cruceru: Cele care îmi vin în minte sunt legate de numele angajatorului, am avut multe situații amuzante în care candidații confundau compania fie la telefon, fie la interviu, fie schimbau numele companiei cu nume inventate.

C&B: Ai în față un potențial client/partener/viitor coleg/angajator și trebuie să folosești o propoziție scurtă.

Gina Cruceru: Împreună Creștem Oameni.

C&B: Ce sfaturi ai pentru cei aflați la început sau indeciși?

Gina Cruceru: Le-aș sugera să își urmeze pasiunea/vocația și să fie deschiși la noi oportunități și provocări. Fiecare experiență, indiferent cât de neînsemnată pare în primă instanță, poate reprezenta o importantă oportunitate de învățare și dezvoltare, atât personală, cât și profesională.

Să investească în educație și să caute mereu să învețe și să se perfecționeze. Îmbunătățirea constantă a abilităților și a cunoștințelor îi va face mai competitivi pe piața muncii și le va deschide mai multe oportunități de avansare în carieră.

C&B: Care este părerea ta despre societate și evoluția ei?

Gina Cruceru: Consider că societatea se află într-un proces continuu de evoluție și transformare, iar rolul nostru ca lideri și profesioniști este să ne adaptăm și să contribuim la construirea unui viitor mai bun pentru toți. Și aici vorbesc dincolo de rolul meu, fiecare dintre noi poate lua cele mai bune decizii în funcție de contextul personal și etapa vieții sale.

Cu o abordare responsabilă, sustenabilă, putem influența pozitiv direcția în care se îndreaptă societatea și mediul în care trăim.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).