vineri, martie 1, 2024
spot_img
AcasăGalaxy Note 7 – suspendat temporar de catre Samsung

Galaxy Note 7 – suspendat temporar de catre Samsung

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a decis sa suspende productia si distributia de Galaxy Note 7 (phableta – exemplar de talie medie intre tablet si telefon), din motive de siguranta, informeaza luni un reprezentant al unuia dintre furnizorii Samsung. Aceasta decizie vine pe fondul aparitiei in presa a mai multe articole conform carora bateria telefonului a luat foc.

Grupul a venit initial cu ideea de a inlocui modelul initial problematic, cu un nou model Note 7, insa acesta s-a dovedit a nu prezenta mari schimbari in materie de siguranta. Hotararea de suspendare a productiei a fost luata impreuna cu autoritatile pentru protectia consumatorilor din Coreea de Sud, China si SUA.

Compania a numit incidentele ca fiind “izolate”, insa a facut cea mai mare retragere de pe piata din istoria grupului. Acest lucru arata in realitate gravitatea problemei pentru Samsung. Unii analisti au estimat o pierdere de 804 de milioane de euro pentru companie, dupa retragerea de pe piata a primului model. Daca se va confirma faptul ca si modele inlocuitoare prezinta o problema tehnica, daunele vor creste probabil si mai mult.

Problemele aparute in presa risca sa afecteze grav reputatia grupului sud-coreean, mai ales cand acestia se confrunta cu o rivalitate mare din partea Apple pe segmentul high-end, dar si cu rivalitatea produselor chinezesti pe segmentul telefoanelor ieftine. Considerat cel mai mare producator de smartphone-uri, chipuri de memorie si televizoare, dispozitivele mobile reprezinta cea mai mare parte din profiturile Samsung.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.