sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăRecomandariGademm. Povestea afacerii cu gentuţe din lemn a început în 2011

Gademm. Povestea afacerii cu gentuţe din lemn a început în 2011

Este optimistă, pozitivă, muncitoare şi serioasă. Nu are cum să dea greş în afaceri! Georgiana Lescae este o tânără căreia îi place să trăiască viaţa frumos şi creează lucruri unicat în lume. Am cunoscut-o într-un atelier de haine hand-made, la Feathers. Atunci mi-a arătat „micuţele bijuterii” concepute cu mare atenţie, dăruire şi multă muncă, aproape patru zile de lucru la un produs: genţi-unicat din lemn de trandafir.

Georgiana este o fată poate prea mo­destă pentru talentul ei. Se simte bine atunci când reuşeşte să-i facă pe cei din jurul ei fericiţi. Îmi amintesc că a răs­puns pozitiv la un mic complot, când am rugat-o să ducă la sediul nostru un ca­dou pentru unul dintre colegi, de ziua lui de naştere, făcându-i astfel o surpriză. „Cred că fericirea se găseşte în detalii. Ca şi calitatea. Micile amănunte, micile atenţii şi respectul te pot face mai feri­cit decât crezi, dacă ştii să le apreciezi”, consideră ea. Povestea afacerii cu gentuţe din lemn a început în 2011, mai exact pe data de 8 Martie, chiar de Ziua Femeii. Din do­rinţa de a-i dărui un cadou unic, Gabriel Lescae îi creează soţiei sale Georgiana un prototip de geantă din lemn. Ştiind că îşi doreşte ceva deosebit, acesta o lasă să se ocupe de designul exterior, mai exact să o îmbrace cu imprimeul dorit de ea. Cu experienţă în prelucrarea lemnului, Gabriel realizează şi obiecte de mobilier din lemn, iar de aici până la crearea unei întregi colecţii de genţi, geamantane şi cufere din lemn nu a fost decât un pas. Cererile nu au întârziat să apară. Primii clienţi au fost, desigur, prietenii lor. Aşa s-a născut Gademm, povestea foarte simplă a unui brand cunoscut mai mult în străinătate. „Ne gândeam de ceva zile la un nume care să ne placă cum sună, iar Gademm a fost o inspiraţie de moment care ni s-a părut cea mai potrivită”, spune Georgiana.

10701962_715910588490432_1870897439995561960_n

Numele Gademm nu semnifică şi nu se traduce în niciun fel. S-a strigat pur şi simplu! „Pentru mine, hand-made înseamnă lucrul făcut de mână. Dar în totalitate. Spun asta pentru că apar peste noapte «lucrători» de hand-made care cumpără produse gata făcute, le modifică puţin şi le vând sub denumirea «hand-made». Mai bine zis «modificat de mână». La noi, de la lemnul brut până la butonul de alamă, totul se realizează manual cu iscusinţă şi cu atenţie la detalii şi la finisaje, astfel încât nici nu îţi dai sea­ma că este lucrat de mână. Hand-made desăvârşit”, ne mai explică ea. Produsele Georgianei se vor găsi în curând în magazinele din Bucureşti, dar până atunci acestea pot fi cumpărate de pe site-ul Gademm şi magazinele online: Feathers.ro şi Zega.ro.

Love story…

Georgiana şi Gabriel se cunosc din iarna anului 2006, întâlnirea lor ducân-du-ne la povestea celebră a filmului „Love story”: s-a petrecut pe Patinoarul „Mihai Flamaropol”. Georgiana era în clasa a XII-a şi se pregătea de Bacalaureat. „Îmi propusesem ca în va­canţa de iarnă să mă şi relaxez, nu doar să învăţ. Stabilisem cu o prietenă să ieşim la patinoar. Ştiam că ne vom întâlni aco­lo şi cu alţi amici, printre care şi Gabriel. Deşi vorbisem şi înainte, nu mă gân­deam la ceva serios. Distracţia a fost una plăcută, mai ales că s-a lăsat şi cu… căză­turi. M-a condus acasă, iar următoarea zi m-a invitat la o nouă plimbare unde am avut surpriza să primesc un trandafir. Practic, aşa a început totul. Ne simţeam bine împreună şi aveam sentimentul că ne ştim de-o viaţă, lucru pe care nu îl mai trăisem. Apoi, am sărbătorit Revelionul şi ne-am urat unul altuia mulţi ani îm­preună, neştiind că, mai în glumă, mai în serios, aveam să ne căsătorim peste patru ani”, rememorează Georgiana. Cererea în căsătorie a venit în momentul în care niciunul dintre noi nu se ve­dea petrecând restul vieţii alături de altcineva. După patru ani de relaţie, în decembrie 2010, tot iarna. „Îmi doream de Crăciun, cadou de la Moşu’, un birou vintage. Văzusem în câteva magazine şi deja mă hotărâsem la unul. Bănuiam totuşi că o să se intereseze mai mult el şi o să achiziţioneze unul care să aibă loc în cameră. În seara Ajunului, ve­neam din oraş, şi găsesc un birou superb în cameră. Mi s-a părut puţin „altfel” decât ce văzusem în magazine. Avea spo­turi, rame foto şi o uşă cu oglindă care se deschidea, iar înăuntru erau de­partamente pentru bijuterii. Ceva deosebit. Sigur nu îl văzusem în magazin. Curiozitatea m-a împins să aflu detalii… de unde este, cât a costat. El tot îmi răspundea: „Nu pot să îţi spun, pentru că nu ştiu!” Ei, nu îmi ardea de glume. Am insistat aproape supărată de răspunsurile lui. În final, spune: „Eu l-am făcut! Aşa cum îl vezi, de la zero! Şi acum, adună-te şi uită-te în sertar!”. Am deschis, am văzut cutiuţa cu inel şi am rămas blocată. Atunci a venit cererea în căsătorie”. Georgiana spune că, de atunci, viaţa în cuplu a însemnat, mai întâi de toate, echilibru. Revenind la afacerea lor, Georgiana le îndeamnă pe tinerele pasionate de fashion să nu exagereze şi să nu-şi stabilească drept prioritate doar atragerea atenţiei: „Le sfătuiesc să-şi aleagă un stil care le reprezintă şi să îl defineas­că într-un mod original, fără să copieze masiv. Şi să nu uite că de fapt se poar­tă ce îţi vine bine, nu ce îţi vine ridicol. Atunci nu mai e ok. În ceea ce priveşte începerea unei afaceri, să ia în consi­derare că pe lângă pasiune şi talent e nevoie de foarte multă muncă şi dăruire. Dacă cineva crede că o afacere de genul ăsta înseamnă doar şedinţe foto şi evenimente, se înşală”, mai spune ea.

11046681_846717058743117_6574630399699813801_n

12342295_951656264915862_9220860899110755226_n

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).