sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăCareersFemei de succes la nivel mondial

Femei de succes la nivel mondial

Cariera de succes a unei femei poate deveni o lecție de pe urma căreia avem de învățat, mai ales atunci când rămâne în istorie și ne fascinează prin faptele sale curajoase. Iată în următoarele rânduri 5 femei care s-au remarcat la nivel mondial:

1. Ana Aslan

Visa să ajungă pilot, dar s-a răzgândit și a ales să fie doctor. Pentru că mama să, se opunea dorinței ei, Ana Aslan a intrat în greva foamei, până când mama acesteia îi acceptă decizia. Astfel , a ajuns să inventeze renumitul Aslavital, folosit ca tratament pentru afecţiuni cerebrale şi cardiace specifice bătrânilor, dar şi pentru tratarea pierderii memoriei.

2. Marie Curie

Este cea care a dat naștere termenului de radioactivitate dar și dublu laureată a premiului Nobel pentru fizică și chimie. A fost prima femeie care a primit un premiu Nobel .

3.Nadia Comăneci

Gimnasta, născută în România, în Onești, a rămas în istorie că prima gimnastă din lume care a luat nota 10.  Datorită acestei reușite, Nadia Comăneci mai este denumită „Zeița de la Montreal”.

4. Ana Pauker

Este tot româncă, din Vaslui, a fost prima femeie vicepremier și ministru de Externe atât din istoria României cât și din lume .

5. Indira Gandhi

Nu are nicio legătură cu Mahatma Gandhi (părintele independenței Indiei și inițiatorul mișcărilor de revoltă nonviolente), fiind considerată una dintre cele mai influente femei ale secolului al xx-lea, deoarece a fost dublu prim-ministru al Indiei.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).