joi, iunie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăCareersCu Emilia Zăinel, trainer, speaker și moderator, despre cum toate dorințele sale...

Cu Emilia Zăinel, trainer, speaker și moderator, despre cum toate dorințele sale îi indicau această lume

Sunt Emilia Zăinel, pasionată de training, speaking și moderare a activităților de dezvoltare a inteligenței emoționale. Îmi place să lucrez cu oamenii și consider că acest lucru ne ajută să ne dezvoltăm împreună. Am ales să fiu trainer și speaker deoarece am întrezărit un drum în care întâlnesc cunoașterea și învățarea la orice pas. Livrez și facilitez ateliere despre Personal Branding, empatie și charismă, atitudine pozitivă, terapie prin râs, educație non-formală, tipare cognitive etc. Lucrez mai mult cu grupurile, dar șiindividual. Iubesc acest domeniu pentru că este unul în care trebuie să aduc mereu plus valoare.

Aceasta este calea pe care vreau să o urmez

După ce am experimentat mai multe domenii unde îmi foloseam pe rând abilitățile de scris, de comunicare, de organizare, mi-am dat seama că o meserie care le îmbină pe toate mi s-ar potrivi perfect. Inițial am început să fac asta voluntar, să organizez evenimente, să vorbesc în fața oamenilor sau să creez conținut pentru propriile ateliere și workshopuri. Am primit feed-back pozitiv și atunci am decis că aceasta este calea pe care vreau să o urmez deoarece mă făcea să mă simt fericită și mă vedeam făcând asta și peste mulți ani. Așa că am urmat cursul de trainer formator și m-am alăturat unor organizații unde am început să lucrez educație non-formală cu adolescenții și terapie prin râs și dezvoltare personală cu adulții.

Societatea prosperă și este mai fericită dacă oamenii iubesc ceea ce fac și își doresc să evolueze constant, fără multe impulsuri din exterior.

Am visat să profesez diferite meserii, dar nu s-au îndeplinit acele vise, din fericire. Am observat că toate dorințele mele duceau către a avea un aport în această lume. Tot ce am făcut până acum, de la scris poezie, alergat pe munte, organizat evenimente, voluntariat, moderat și ținut traininguri, m-a ajutat să mă descopăr și să dau ceva înapoi din ceea ce am învățat. Experiențele pozitive sunt de fiecare dată când, la final de atelier sau prezentare, oamenii vin zâmbitori și-mi mulțumesc pentru că i-am ajutat șică au învățat ceva pe care o să-l folosească mai departe. Îmi strâng mâna și mă îmbrățișează, ceea ce este mare lucru în ziua de azi.

Sfaturi pentru începători

Să nu renunțe atunci când se confruntă cu primele greutăți.Să mă întrebe ce doresc și vedem cum găsim o soluție avantajoasă. Ca trainer, lucrez cu toate categoriile de vârstă și sunt deschisă la subiecte care țin de Personal Branding, cunoașterea personală, dezvoltarea abilităților, terapie prin râs și altele. Pe site-ul meu, emiliazainel.ro este toată activitatea mea. Sunt o persoană flexibilă și prietenoasă. În cazul meu aplic ori de câte ori pot teoria lui Daniel Kahneman referitoare la Sistemul 1 – rapid, intuitiv, emoțional, și Sistemul 2 – lent, mai deliberativ și logic. Pentru deciziile minore, nu-mi bat capul prea mult, las autenticitatea să își facă treaba. Pentru deciziile majore, îmi folosesc mai mult raționalul și instrumentele mentale aferente. Vorbesc despre multitudinea de biasuri cognitive despre care țin și prezentări. Dacă suntem conștienți de ele, lupta dintre rațional și sentimental nu va mai fi așa prezentă și nu va mai avea așa multă putere.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).