duminică, martie 3, 2024
spot_img
AcasăBusinessDespre Andac Construct și cum George Calițescu a renunțat la succesul italian...

Despre Andac Construct și cum George Calițescu a renunțat la succesul italian pentru revenirea în România

Convins că nu poate să reușească în țara sa, George Calițescu a plecat în Italia să-și urmeze visul. Era în 1993. Un an mai târziu avea să-și găseasca drumul și identitatea. Până în 2006 a reușit să-și facă o bună reputație. Avea clienți fideli și chiar parteneri strategici. Blocuri, case, vile și tot ce presupunea construcție, reconstrucția sau amenajare erau executatea cu seriozitate si responsabilitate de firma românului. Din nefericire, în 2006 au apărut situații tensionate între români și italieni. Nu a vrut sa-și pună în pericol viața sa și a familiei. A revenit în România cu o mica parte din agoniseala și câteva utilaje, scule și unelte.

Speriat de România

„ Când m-am întors în țară mi se părea o junglă. Aflam în fiecare zi povești despre oameni, acțiuni și situații. Eram la un pas să vând utilajele și să mă apuc de altceva. Spre norocul meu, am întâlnit o persoana care m-a îndemnat să nu renunț la construcții. Mi-a spus că piața are nevoie de constructori serioși, cu o cultură occidentală, care să determine o schimbare de mediu, comportamente și rapoarte. I-am urmat sfatul și am ales o cale fără compromisuri și fără românisme. Nu a fost ușor. Cel mai greu mi-a fost să-mi aleg angajații și colaboratorii, dar odata aleși au devenit un punct forte al companiei. „

Are o geantă plină de cărți de vizită

„ Mi-am folosit experiențele de vânzări din Italia și am mers la multe discuții și întâlniri. Am o geanta plină de cărți de vizită. Nu m-a sunat nimeni. Am gasit, într-un final, când nu mai speram, pe cineva care a fost încântat de viziunea mea pentru construcții și mi-a oferit primul contract. Era vorba de cca 250 de apartamente la Mogoșoaia. După ce am terminat acel proiect, lucrurile au început să se miște. Dovedisem! Am făcut totul într-un mod profesional și corect față de oameni și lucrări. In scurt timp, nu mai faceam față la solicitări. Sincer, nu facem nici astăzi, însă nu am mărit artificial compania și numărul angajaților pentru a lua toate lucrările. Gestionăm cu pași mărunți lucrurile, chiar dacă am putea face mult mai mult.”

Recomandările lui George Calițescu

„Domeniul Construcții este unul foarte amplu. De multe ori, extrem de ofertant, alte ori cu dificultăți, mai ales când scade piața imobiliară. Nu faceți mișcări radicale și nu vă dezvoltați mai mult decăt puteți controla! Rămâneți serioși și profesioniști, chiar dacă-i vedeți pe unii cât de ușor se îmbogățesc! Adevarata avere sunt clienții, fidelizarea și constanța lor. O activitate, indiferent de domeniu, nu este pentru astăzi, ci pentru o viață.”

Promitem să revenim curând cu varianta integrală a interviului acordat de George Calițescu, ownerul Andac Construct. O să aflați de la domnia sa detalii despre activitatea din Italia (cum mergeau lucrurile și cum era mediul de afaceri) și cum au evoluat lucrurile în România. Foarte interesante vor fi situatiile delicate și cum au fost gestionate datorita experienței italiene.

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.