sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriDechatlon domină piața de echipamente sportive

Dechatlon domină piața de echipamente sportive

Retailerul de echipamente sportive Decathlon, care a intrat pe piaţa locală în 2009, a terminat anul trecut cu afaceri de 136 mil. euro (613 mil. lei) după o creştere de 50% comparativ cu 2015.

Astfel, grupul francez a ajuns să controleze o treime din piaţa de echipamente sportive, evaluată la jumătate de miliard de euro, potrivit calculelor ZF.

Francezii de la Decathlon au intrat pe piaţa locală în acum opt ani cu un magazin în București (Militari). Astăzi, compania de echipamente sportive numără o reţea de aproape 20 de unități de vânzare în cele mai mari oraşe ale ţării.

În 2016, Dechatlon a deschis două magazine, unul dintre în decembrie, la Focşani. Primul fusese inaugurat anterior la Bacău. În acest an compania nu a anunţat încă nicio deschidere. De altfel, oficialii Decathlon sunt unii dintre cei mai discreţi din piaţă, oferind puţine informaţii privind planurile de viitor.

Decathlon este controlat de familia Mulliez, care mai deţine şi Auchan (retailer alimentar), Leroy Merlin (bricolaj) sau Kiabi (modă).

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).