vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăCareersDan-Constantin Marinescu, director dezvoltare la Restart Energy: În copilărie, îmi doream să...

Dan-Constantin Marinescu, director dezvoltare la Restart Energy: În copilărie, îmi doream să ajung cineva, acum îmi doresc să realizez ceva care să rămână în urma mea.

Dan-Constantin Marinescu s-a născut la Petroșani, în data de 16 octombrie 1981. Este inginer mecanic, profesează în domeniul energetic, încă din 2004, fiind și absolvent de curs autorizat în management energetic cât și inginer sisteme de securitate. Este doctorand în Inginerie Industrială, masterand în Inginerie Electrică – Sisteme Electromecanice și în Ingineria Mediului – Controlul și Monitorizarea Calității Mediului dar totodată este și formator de cursuri manager de proiect. Vorbitor de limba română, engleză, spaniolă şi germană, Dan Marinescu a condus mai multe proiecte naționale și internaționale. Cu o bază educațională solidă, dar și cu o experiență profesională pe măsură, consolidată atât în țară cât și în străinătate, în state precum  Japonia, Norvegia, Italia și Franța, cu abilități de leadership și management, la care se adaugă o experiență de 18 ani în domeniul energetic, Dan Marinescu este, în prezent, Director Operațional Dezvoltare pe România și Republica Moldova la Restart Energy, o firmă consacrată în domeniul energiei. A avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări, exclusiv pentru revista Careers & Business.

C&B: Faceți o descriere sau definiți activitatea dumneavoastră!

Dan-Constantin Marinescu: În leadership, totul ține de comunicare și de cum organizează conștiința valorile umane. Lucrez în domeniul energetic și fac cu drag ceea ce fac, iar asta este foarte important în orice business. În prezent mă ocup cu dezvoltarea și implementarea proiectelor de parcuri fotovoltaice pentru producerea de energie verde regenerabilă unde am la dispoziție o gamă vastă de resurse. Cea mai importantă este resursa umană formată din peste 150 de oameni profesioniști în domeniile în care activează.

C&B: Cum sună povestea carierei sau afacerii dumneavoastră?

Dan-Constantin Marinescu: Profesional, mi-am construit cariera treptat, încă din 2004, în cadrul mai multor multinaționale de renume în domeniul energetic precum Babcock-Hitachi K.K., Alstom Power, IDRECO-Tecnimont, dar și naționale precum Complexul Energetic Hunedoara unde am fost director de proiect la desulfurarea de la termocentrala Paroșeni, proiect în valoare de 65 milioane de Euro fără TVA. În carieră am fost implicat în mai multe proiecte energetice atât în ţară cât şi peste hotare (în ţări precum: Scoţia, Portugalia, Bulgaria, Chile si România), făcând pregătire de specialitate în Japonia, Norvegia, Italia, Franţa şi România. Recent am fost pentru câteva luni si consilier de secretar de stat la Ministerul Energiei. Acum sunt director de dezvoltare la Restart Energy, o nouă provocare pentru mine dar în același timp fac ceea ce-mi place și asta mă motivează mai mult să arăt ceea ce pot. Am contribuit la întocmirea documentației pentru Strategia Energetică Națională în mai multe asociații de profil printre care și Institutul Aspen. Sunt membru CNR CME (Comitetul National Român al Consiliului Mondial al Energiei) cât și membru Petroleum Club of Romania. Toate acestea au contribuit și contribuie la dezvoltarea carierei mele profesionale.

C&B: Care erau viziunile dumneavoastră în copilărie/adolescență și care sunt acum?

Dan-Constantin Marinescu: Viziunile copilăriei erau oarecum tacite, profetice, observam oamenii maturi pentru a descoperi. Astăzi, viziunile mele din copilărie încep să prindă contur și fiecare moment îl transform în realizare. Am viziuni pozitive și pragmatice pe care nu mă las până nu le concretizez. În copilărie, îmi doream să ajung cineva, să mă afirm, acum îmi doresc să realizez ceva care să rămână în urma mea, ceva benefic și pentru alții, care să rămână peste timp, deoarece ceea ce faci pentru tine dispare odată cu tine dar ceea ce faci pentru alții rămâne pentru eternitate. Atât în viața personală cât și în cea profesională mă ghidez după valori şi principii universal valabile, precum cinstea, onestitatea, integritatea, demnitatea umană, toleranța și perseverența.

C&B: Cum a influențat/influențează Criza Pandemică activitatea dumneavoastră și ce concluzii au rezultat?

Dan-Constantin Marinescu: Criza Pandemică mi-a limitat întâlnirile față în față cu oamenii. Interacțiunea directă și nu online era pentru mine o oportunitate mai bună de cunoaștere. Concluziile sunt că omenirea are nevoie de interacțiune directă.

C&B: Ce sfat/sfaturi aveți pentru cei aflați la început sau indeciși?

Dan-Constantin Marinescu: Pașii mărunți duc către lucruri mărețe. Răbdarea și perseverența sunt două puncte pozitive care trebuie luate în considerare de toți cei care sunt la început de drum, în orice domeniu/cauză. Doar hotărârea este cheia ce deschide orice vis, astfel că vorbele “Lucrul cel mai important este să fii gata în orice moment să sacrifici ceea ce ești pentru ceea ce ai putea deveni.”( Dickens) sunt, din punctul meu de vedere, oportune a fi luate în considerare și de către indeciși. Atitudinea este, de asemenea, în mare parte esențială pentru cei aflați la început dar să nu caute sa fie neapărat niște oameni de succes ci mai degrabă niște oameni de valoare!

C&B: Vă rugăm să oferiți o definiție proprie pentru societatea, afacerile și carierele din România!

Dan-Constantin Marinescu: Societatea o zugrăvesc oamenii, ea este oglinda majorității! Afacerea nu e familie și prietenie, în afaceri se vinde totul cash, totul este despre bani. Cariera este viziunea ta asupra a ceea ce vrei să fii. Iar eu, în general, m-am axat mult pe carieră și pe dezvoltare personală pentru că ea ne definește ca indivizi în societate! Sunt adeptul formării continue deoarece atât cât trăim avem de învățat!

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).