luni, iulie 15, 2024
spot_imgspot_img
AcasăCareersCu Orsolya Villányi despre construirea unei culturi centrate pe oameni

Cu Orsolya Villányi despre construirea unei culturi centrate pe oameni

Orsolya Villányi, Manager de Cultură și Personal pentru Ungaria, Croația și Slovenia la Stada este un manager de resurse umane cu experiență, având un istoric demonstrat în industria farmaceutică. Ea deține competențe în sourcing, managementul talentelor, recrutare, administrare, abilități organizaționale și administrare de birou.

C&B: Orsolya, cu experiența ta vastă în industria farmaceutică, cum ai intrat inițial în domeniul resurselor umane și ce te-a motivat să rămâi în acest câmp?
Orsolya Villányi: În timpul studiilor mele de psihologie, mi-am dat seama că vreau să lucrez cu oamenii, dar nu ca terapeut. Mă interesa mai mult să influențez o întreagă organizație prin oameni. Această motivație încă se află în mine; nu pot să văd asta ca un job, chiar și în cele mai grele zile. Îmi place munca mea pentru că fiecare zi este interesantă. Parțial pentru că lucrez cu lideri pentru care HR nu este o funcție de suport, ci o parte integrantă a afacerii. Pe de altă parte, aici la STADA am libertatea de a implementa proiectele mele proprii, ceea ce îmi oferă un sentiment de proprietate și creativitate. La STADA Ungaria, am fost al treilea angajat în 2018, așa că am avut ocazia să văd cum se poate construi o filială de la zero cu ajutorul echipei corporative.

C&B: Orsolya, cum definești rolul HR-ului ca partener de afaceri în cadrul organizației tale, în special în industria farmaceutică?
Orsolya Villányi: Aici la STADA credem că cultura determină performanța; nu mai folosim termenul de HR de anul trecut, folosim în schimb ‘Cultură și Oameni’. Cel mai bun exemplu al acestei mentalități este că anul trecut am realizat un angajament de 94% în sondajul nostru de angajați și am obținut, de asemenea, o creștere record a veniturilor cu o creștere de 19% a EBITDA (FY22 față de FY23). HR este un partener important pentru afacerea noastră; este crucial să lucrăm împreună pentru a atrage talentul potrivit și a ne informa reciproc despre tendințele care afectează operațiunile și strategiile noastre.

C&B: Poți descrie cum sunt dezvoltate strategiile HR în aliniere cu obiectivele generale ale afacerii la compania ta? Care este rolul tău în acest proces?
Orsolya Villányi: Echipa noastră de lideri HR determină inițiativele cheie cu care mergem mai departe. Este un efort colaborativ continuu cu afacerea și noi, HRBP-urile. Rolul meu este să implementez aceste strategii în organizațiile pentru care sunt responsabilă. În prezent, sunt responsabilă pentru 3 piețe care diferă în ceea ce privește cultura, dimensiunea și poziția pe piață, și încerc să aliniez aceste strategii cu obiectivele și prioritățile de afaceri ale piețelor. Din fericire, avem o echipă de management care ascultă, de asemenea, ideile de la bază și, dacă ceva a funcționat bine într-o țară, ne putem prezenta unii altora, învățând și inspirându-ne reciproc.

C&B: Cum folosești managementul talentelor pentru a stimula strategiile cheie de afaceri și rezultatele?
Orsolya Villányi: Aici, la STADA, folosim managementul talentelor pentru a stimula strategiile cheie de afaceri; acest lucru include identificarea și dezvoltarea abilităților și potențialului angajaților pentru a se alinia cu obiectivele organizaționale. La STADA, avem un program de dezvoltare a talentelor pe mai multe niveluri care ne ajută să încurajăm talentul să se dezvolte la toate nivelele de carieră și în diferite domenii. Suntem în căutare constantă a lor în cadrul organizației și avem planuri de dezvoltare locale și globale pentru ei.

C&B: Având în vedere expertiza ta în sourcing, cum sursați strategic talentele pentru a satisface nevoile viitoare ale afacerii?
Orsolya Villányi: În primul rând, sunt foarte mândră că colegii mei își recomandă compania persoanelor pe care le cunosc și verifică cine se poate integra în cultura noastră. Cred că acesta este cel mai bun mod, dar nu singurul mod. Avem nevoie de o înțelegere profundă a tendințelor industriei, cerințelor de competențe și canalelor eficiente de sourcing, cum ar fi conductele de talente și parteneriatele cu instituțiile de învățământ.

C&B: Cum aliniezi strategiile de recrutare pentru a sprijini și a stimula creșterea afacerii, în special în sectorul farmaceutic?
Orsolya Villányi: Credem cu tărie că cultura determină performanța, așa că încorporăm valorile noastre pe tot parcursul procesului de recrutare. Acest lucru se realizează prin descrieri de joburi țintite, tehnici de interviu comportamental (sau angajare pentru atitudine), accentuând oportunitățile de creștere și cultivând parteneriate cu instituțiile de învățământ pentru achiziția de talente. De asemenea, punem un accent mare pe Propunerea noastră de Valoare pentru Creșterea Angajaților pentru a trimite un mesaj clar pe piață despre oamenii pe care suntem fericiți să îi atragem și să îi reținem.

C&B: Cum joacă abilitățile organizaționale un rol în executarea strategiilor HR aliniate cu obiectivele de afaceri?
Orsolya Villányi: Lumea din jurul nostru este în continuă schimbare și ne prezintă noi provocări. Dacă te gândești la ultimii ani, cum companiile au trebuit să se adapteze la un nivel strategic, de exemplu, cum COVID-19 a schimbat ceea ce am crezut despre biroul de acasă, iar apoi schimbările geopolitice care au testat lanțul de aprovizionare. Și în toate aceste schimbări, HR a fost acolo. Singurul mod de a reuși este să poți gestiona aceste schimbări într-un mod agil, ai nevoie de planificare eficientă, coordonare, prioritizare și eficiență în implementarea inițiativelor HR care sprijină obiectivele organizaționale și se adaptează la nevoile afacerii în schimbare.

C&B: Cu schimbările constante din industria farmaceutică, cum se adaptează HR-ul strategiile pentru a rămâne un partener de afaceri relevant și eficient?
Orsolya Villányi: Cred că este crucial să implementăm practici agile de gestionare a talentelor. Trebuie să încurajăm inovația în întreaga organizație, pentru care avem propriul nostru program la STADA. Acest program este destinat tuturor angajaților din companie, de la cei care lucrează pe linia de producție până la directorii generali. Toată lumea poate veni cu idei pentru a ne face mai buni, mai eficienți sau mai sustenabili. Și este vital să colaborăm îndeaproape cu alte funcții.

C&B: Cum au influențat avansurile tehnologice funcțiile HR în compania dumneavoastră? Ce tehnologii au fost cele mai impactante?
Orsolya Villányi: Avansurile tehnologice au modelat semnificativ funcțiile HR, tehnologiile impactante includ sistemele HRIS pentru gestionarea datelor și analiza acestora. Acestea ne-au ajutat mult să facem ca afacerea să înțeleagă indicatorii de performanță HR. Deoarece suntem capabili să arătăm returnarea investiției unor astfel de inițiative, putem vorbi aceeași limbă. Recent, am profitat și de avantajele IA și am utilizat propriul nostru STADA GPT intern.

C&B: Ce sfat ați oferi profesioniștilor HR care își doresc să-și ridice rolul la nivelul unui partener strategic de afaceri în cadrul organizațiilor lor?
Orsolya Villányi: Sfatul meu pentru profesioniștii HR care doresc să-și ridice rolul ca parteneri strategici de afaceri include înțelegerea profundă a contextului afacerii. Este esențial să înțelegeți punctele de durere, strategia și viziunea managerilor și organizației dumneavoastră. Pe de altă parte, este important să învățați să comunicați eficient, și vorbesc despre toate aspectele acestui lucru. Este important să învățați ce înseamnă ascultarea activă, dar și să fiți înțeles. Managerii dumneavoastră trebuie să înțeleagă ce doriți să spuneți, și trebuie să puteți pune lucrurile în diferite perspective. Cel mai important lucru pentru dezvoltarea proprie este învățarea continuă. Există multe prezentări Ted și cărți care vă vor ajuta să atingeți acest obiectiv.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).