vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăRecomandariCremeria Emilia redefineste inghetata

Cremeria Emilia redefineste inghetata

Este imposibil sa nu adori Italia cand aceasta a daruit lumii pianul, aparatul de espresso, transmiterea electrica a vocii umane, adica telefonul, inventat de catre Antonio Santi Giuseppe Meucci si masina de scris, inventata de catre Pellegrino Turri. Sa nu uitam de personalitati deosebite precum Leonardo da Vinci, Corregio, Dante Alighieri, Giovanni Papini, Umberto Eco, Antonio Vivaldi sau Niccolo Paganini. Sa nu-i uitam nici pe marii designeri: Gianni Versace, Giorgio Armani, Valentino Clemente, Domenico Dolce si Stefano Gabbana. Italia ne-a daruit si inca ne mai daruieste o cultura deosebita, lectii vii de istorie, peisaje superbe, vinuri, haine, bijuterii, parfumuri, mancare, amintiri frumoase de vacanta si poate chiar un stil de viata.

Daca pana in prezent n-ai avut ocazia sa descoperi Italia, afla ca o parte din sufletul ei sa afla in Bucuresti. Vorbesc despre Cremeria Emilia, o gelaterie din Centrul Vechi. Uita tot ceea ce ai simtit vreodata cand ai mancat o inghetata si porneste catre strada Franceza, nr. 38 – 42, pentru a-ti invita papilele gustative la o experienta de neuitat. Da, la Cremeria Emilia nu doar ca te delectezi cu inghetata, ci traiesti o experienta gustativa care te va detasa de timp si spatiu si iti va trezi simturile.

Parca marii pictori italieni s-au adunat la un loc si au pictat vitrinele din Cremeria Emilia. Bunatati dichisite iti creeaza dileme existentiale: Oare nu se supara fisticul daca aleg ciresele amare? Am voie sa mananc arta?

La Cremeria Emilia mereu este coada, dar nici nu-ti dai seama cum zboara timpul. Nu doar ca personalul este amabil si eficient, dar esti preocupat sa admiri decorul, desenele, cornetele si vitrinele. Admiri si desertul celui de langa tine. Culorile si texturile te seduc. Uiti daca e luni sau vineri, uiti ca ai de terminat un raport, ca cineva te-a stresat la serviciu sau ca ai de facut un milion de lucruri. Iti astepti randul pentru a-ti comanda o inghetata.

Sau poate ca ai indraznit sa-ti acorzi un ragaz si mai mare. Te-ai asezat la o masuta si ti-ai comandat o bucurie pentru ziua de azi. O privesti si ai emotii. Nu stii cum sa incepi. Iei lingurita si gusti din inghetata. Inchizi ochii, spui mmmmm si te topesti. Nu mai auzi cum suna telefonul, nu mai auzi nici ce spune persoana de langa tine.

Sursa foto: Cremeria Emilia

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).