vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăCareersCosmina Stratan – Profil de actriță

Cosmina Stratan – Profil de actriță

Cosmina Stratan este o tânără ingenuă care ia decizii cu hotărârea unui pumnal extrem de ascuțit.  Viața ei a luat o întorsătură suprinzătoare atunci când și-a dat demisia de la Antena 1 pentru un scaun la banca din sala de curs de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “Ion Luca Caragiale”(UNATC). A ajuns apoi pe scenă și în foarte scurt timp, chipul ei a fost luminat de blitzurile fotografiilor de la Festivalul de Film de la Cannes. O țară întreagă s-a bucurat pentru succesul ei la festival , câștigând marele premiu pentru interpretare, cu rolul Voichița din filmul “După dealuri”, regizat de Cristian Mungiu.

Ultima sa manifestare jurnalistică a fost  emisiunea “Reporter special”, iar perioada în care lucra la aceasta a făcut-o să-și dorească ceva pentru care să se dedice în totalitate și cu pasiune. Mergând destul de des la teatru, aceasta s-a gândit la posibilitatea de a alege calea actoriei, iar norocul și talentul i-au surâs. Actoria a devenit astfel cel mai provocator lucru pentru ea, locul în care se poate exprima cel mai bine si in care se poate dezvolta.

De când a intrat în lumea actorilor, cel mai emoționant moment prin care a trecut a fost la castingul de la “De după dealuri”, când nu a știut că este vorba despre un film al lui Cristian Mungiu. Acest aspect a constituit un avantaj, deoarece emoțiile nu au for atât de mari.

Deși are meseria de actor, tracul încă o caracterizează pe Cosmina Stratan, aceasta având emoții atât la spectacol, cât și la filmări. De-a lungul carierei sale, nu de mult începute, actrița a trecut și prin momente care au scăpat de sub control. La filmările producției “După dealuri” au fost condiții grele de filmare, dar aceasta le-a făcut față cu brio, prin concentrare și devotament, dar și prin înțelegerea de care a dat dovadă Cristian Mungiu și puterea sa de a o motiva constant.

De când a intrat în această lume, Cosmina Stratan a devenit mai conștientă de ce se întâmplă în spatele acestei profesii și că e nevoie de multă muncă și disciplină. E vorba totodată de un job care se ia mereu de la zero, o dată cu fiecare personaj. Se acumulează experiență, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să o iei de la capăt, iar acest aspect nu poate fi observat doar din postura de spectator.

Meseria de jurnalist a modelat-o în măsura în care a ajutat-o să cunoască foarte multă lume, personaje de la care s-a inspirat și care încă o inspiră, la fel ca și evenimentele la care a fost martoră și pe care nu le-ar fi văzut dacă nu ar fi lucrat în acest domeniu.  În cazul actoriei, aceasta a fost ca o coală albă, a acumulat câte ceva cu fiecare rol, după care a șters și a reluat totul, dar ca și caracter, a rămas una singură. A trecut prin mai multe personaje, dar personalitatea i-a rămas intactă. A avut mereu un caracter puternic și onest, reușind să construiască peste minciuni și ascunzișuri.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).