vineri, martie 1, 2024
spot_img
AcasăCareersConsultantul Cosmin Voicu consideră că multinaționalele și-au pus amprenta într-un mod extrem...

Consultantul Cosmin Voicu consideră că multinaționalele și-au pus amprenta într-un mod extrem de favorabil pe piața noastră

Mă numesc Cosmin Voicu, am 39 de ani, sunt căsătorit, am o fetiță minunată in vărsta de 4 ani, am absolvit Academia de Studii Economice din București și în prezent sunt Managing Partner al unei companii de succes, ce oferă servicii de consultanță, executive search și recrutare. Prin activitatea mea zilnică, susțin dezvoltarea personală și profesională a tuturor celor care sunt pregatiți sau își doresc să parcurgă o nouă etapă în carieră. Sprijin companiile ce doresc intrarea, aprofundarea sau creșterea pe piața din România și din regiune. Sunt întotdeauna deschis să ascult și să mă inspir de la fiecare persoană, pe care o întâlnesc, fiind convins că oricare dintre noi avem calități unice, ce trebuie privite și primite, cu posibilitatea de a fi însușite intr-un mod constructiv.

O nouă abordare în industria serviciilor

În momentul în care am decis să fac un pas către o companie de consultanță, executive search și recrutare, având în vedere experiențele mele anterioare, mi-am spus că trebuie să desfășor această activitate proiectându-mă in poziția beneficiarului. Mi-am propus să stabilesc o nouă abordare în industria serviciilor de resurse umane, și anume, în relația cu toți cei pe care îi întâlnesc, vreau să vadă în mine, în echipa noastră, un partener de încredere, care va face tot ce este posibil, ca să le susțină proiectele carieristice. Fiecare dintre noi își doreste o schimbare, important este să găsească partnerul potrivit în cadrul acestui demers. Îmi place să cred că putem fi parteneri de încredere ai business-urilor sau profesionistilor care sunt în căutarea unei astfel de oportunități.

Am acceptat propunerea lor

Dintotdeauna, am fost deschis către discuții cu companii de consultanță și recrutare, pentru că am considerat că mă pot ajuta sa mă dezvolt, atât personal, cât și professional. În 2011, după o colaborare de 6 ani cu compania Geodis-Calberson Romania, companie multinațională de top, ce furnizeaza servicii de transport și logistică, unde am aprofundat treptat cunoștințe despre această industrie dinamică si aflată pe un trend ascendant în țara noastră, am luat decizia să mă alătur Donau Consult. Pentru cei care nu cunosc, compania Donau Consult se află pe piața din România din 2002 și oferă servicii de consultanță, executive search și recrutare în industrii precum Transport și Logistică, Oil & Gas, Automotive, Financiar-Bancar, Packaging etc. Eram într-un moment în care căutam o nouă provocare în carieră. Am fost invitat de către fondatorul companiei Donau Consult pentru o discuție despre posibilitatea de a colabora în cadrul unui proiect de dezvoltare în industria de Transport și Logistică. Mi s-a parut o idee extraordinară și m-am angajat total în acest proiect, având și susținerea domnului Wolfgang Klaar, fondatorul companiei. Cu implicare, cu dorința de a avea rezultate, am inceput să creionez un departament focusat pe industria de Transport și Logistică, cu o echipă de specialiști, pe care am reușit să-i conving să-mi fie alături.Trei ani mai târziu, în 2014, după o perioadă intensă și plină de provocări, dar cu rezultate convingătoare, aveam să ating o nouă etapă de dezvoltare, devenind partener și coordonator al business-ului companiei, alături de fondatorul acesteia. Scopul nostru este de a fi parteneri de încredere ai tuturor profesioniștilor și al companiilor prezente sau nu pe piața din România. Și prin tot ceea ce facem, să suținem dezvoltarea viitoare și atragerea de noi oportunități.

De mic mi-am dorit să aduc bucurie și mulțumire

Cosmin Voicu Managing Partner Donau Consult
Cosmin Voicu Managing Partner Donau Consult

În copilarie visam foarte mult, îmi imaginam tot felul de scenarii prin care să pot face lumea un loc mai bun, plin de bucurie. Cum fac parte din generația celor care au crescut la țară, copilaria mi-am petrecut-o alături de bunici, în localitatea Pănătău, undeva in zona de munte a județului Buzau. În adolescență m-am implicat în diverse proiecte, majoritatea fiind legate de școală. Citeam, scriam și chiar am ajuns să public cateva poezii, eseuri. Visam sa devin pilot de avion ca să pot admira frumusețea naturii de sus. În prezent, împreună cu echipa noastră de specialiști, sunt implicat în dezvoltarea de noi oportunități de business pentru companie si deschis către noi colaborări în alte industrii. Activitatea mea este deschisă multor intâmplări, pe care le consider experiențe, și din care îmi place să invăț. Plăcerea de a reuși în cadrul fiecărui proiect, de a identifica oportunități și a le completa cu realizări, consider că îmi construiește latura pozitivă a activității mele. Ori de câte ori încheiem cu bine un proiect, în care ne-am implicat total, îmi oferă satisfacție și dorința de a merge mai departe.

Sfaturile și credințele consultantului Cosmin Voicu

Eu ofer recomandări pentru că, din punctul meu de vedere, este bine să asculți, să filtrezi și să-ți însușești ce consideri că ți se potrivește. Domeniul în care activez are multe provocări, deoarece vorbim de oameni, profiluri diferite, provenind din culturi de business diferite, pe care trebuie să-i ajuți să se descopere în primul rând pe ei, să le prezinți oportunități de dezvoltare și să reușești să le stârnești interesul. Consider că o abordare deschisă, în care faci o analiză SWOT a fiecărei oportunități de dezvoltare personală sau de business, poate transmite mesajul corect către oricine. Deciziile se construiesc împreună, nu se iau unilateral.

În România, cred cu tărie, acum dupa ce companiile multinaționale și-au pus amprenta într-un mod extrem de favorabil pe piața noastră, că are resursele umane pentru a construi societatea antreprenorială de mâine. Crede și tu! Din punctul meu de vedere, România se va dezvolta și va evolua cu pași importanți, prin consolidarea fundației educaționale. Investiția în educație, programe școlare adaptate noilor tendințe, colaborarea instituțiilor de învățământ cu mediul privat, pot echilibra discrepanțele dintre noi și celelalte țări Europene și pot contribui la deschiderea unui timp prezent, susținător al carierelor de mâine.

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.