luni, februarie 26, 2024
spot_img
AcasăBusinessConstructorii turci sunt invitați să încheie Parteneriate Publice Private pentru proiectele românești.

Constructorii turci sunt invitați să încheie Parteneriate Publice Private pentru proiectele românești.

Turcia este un partener strategic, prim partener comercial extracomunitar şi unul dintre cei mai semnificativi parteneri investiționali. Totalul schimburilor comerciale din anul 2018 a fost de 6,6 miliarde USD, în creștere cu 15,52% față de anul 2017.

În discuțiile de la Istanbul cu ministrul turc al comerțului, Ruhsar Pekcan, ministrul Ştefan-Radu Oprea a insistat asupra participării companiilor turcești din domeniul construcțiilor în proiectele de tip Parteneriat Public-Privat din România și asupra intensificării măsurilor de promovare a exporturilor românești în Turcia prin participarea la târguri și expoziții. Organizarea anuală de forumuri de afaceri a fost cosiderată binevenită de ambele parți. Chiar cu ocazia acestei vizite a fost organizat un Forum de afaceri de către Consiliul pentru Relații Economice Internaționale (DEIK) și Camera de Comerț și Industrie a României. Acesta a reunit 220 de firme și reprezentanți ai mediului de afaceri turcesc și 30 de companii din România.

”Am deschis un nou mecanism de dialog între cele două guverne, care va aduce oportunități pentru oamenii de afaceri din România. Căutăm soluții pentru o relație comercială mai echilibrată, pentru că este în interesul ambelor părți pe termen lung. Companiile din Turcia înțeleg faptul că a investi în România nu înseamnă o mutare a producției, ci o extindere a business-ului în Europa”, a declarat Ștefan-Radu Oprea.

Cooperarea comercială, oportunitățile de investiții și cooperarea economică sunt principalele teme din agenda ministrului român pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, teme care au ca obiectiv o balanţă comercială echilibrată.

 “Prezența companiilor românești pe piața turcă trebuie să crească în mod constant. Cunosc interesul companiilor turcești pentru Parteneriatele Public-Private lansate de Guvernul român, pe care le asigur de întreaga noastră disponibilitate în oferirea suportului  pentru a aplica la acestea.” – a declarat Oprea în cadrul discuţiilor.

Partea română a invitat companiile turcești să investească în România, având în vedere accesul pe piața UE și tradiția bună a cooperării între cele două medii de afaceri. 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.