luni, februarie 26, 2024
spot_img
AcasăCareersCititul, cheia succesului în carieră

Cititul, cheia succesului în carieră

Se spune despre citit că este un bun  exercițiu care ajută la dezvoltarea imaginației, dar și a încrederii în sine. Și, se mai spune că fără încredere în propriile forțe, nu poți dobândi succesul dorit.  Încă din copilărie ni se insuflă ideea de a citi, pentru că doar așa vei colecta informații diverse, care te vor ajuta în carieră.

Chiar dacă îți place să citești, asta nu îți asigură automat succesul, dar nu este o coincidență faptul că toți oamenii de succes sunt pasionați de cărți, indiferent că sunt volume beletristice, lucrări științifice sau cărți-documentare. Iar cu toții au în comun câteva trăsături:

Capacitate mare de concentrare:

Oamenii de succes au capacitatea de a se concentra pentru perioade lungi de timp asupra unui obiectiv. Plăcerea de a citi este motivațională pentru a  fi suficient de atent într-o anumită direcție. Pentru că cititul te introduce în atmosfera subiectului, capacitatea de concentrare este inevitabila.

Știu să profite de oportunități

Multi cititori nu își permit să-și cumpere toate volumele care apar, pentru a-și îmbogăți biblioteca, astfel încearcă să facă economii pentru a și le achiziționa la un moment dat, sau…Profită de timp pentru a sosi perioada ofertelor. Învățați să profite de oferte pentru a-și îmbogăți rafturile de acasă și cunoștințele, ei vor ști să aplice același pragmatism și în carieră, unde vor avea capacitatea de a recunoaște o oportunitate și nu vor ezită să profite de toate ocaziile care se ivesc pentru a-și crește businessul sau a avansa în ierharhia profesionala.

Memorie eficientă

Cititul este o modalitate excepțională de a-ți menține creierul activ și de a-ți dezvolta imaginația și creativitatea. Astfel, ți se îmbunătățește capacitatea de a reține informații.

Vocabular dezvoltat

Conform unor studii, cei care citesc devin mai raționali, urmează un fir logic care îi ajută să-și expună ideile mai coerent. Toate acestea se datorează vocabularului extrem de variat, obținut prin citit.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.