luni, februarie 26, 2024
spot_img
AcasăStiriCiolos: TAROM are nevoie sa creasca performanta

Ciolos: TAROM are nevoie sa creasca performanta

Premierul Dacian Ciolos a anuntat joi seara ca e nevoie de schimbarea managementului in compania TAROM pentru ca aceasta continua sa faca datorii. Ciolos a mai spus si ca privatizarea companiei nu depinde de guvernul actual, ci de cel viitor.

„Tarom are nevoie, in perioada imediat urmatoare, sa creasca performanta, indiferent daca vrem sa o privatizam sau nu. Nu va decide acest Guvern daca se privatizeaza sau nu, in mod clar asta e o decizie care va ramane pentru viitorul Guvern, dar indiferent ca ramane companie de stat sau va fi privatizata trebuie imbunatatit managementul. Daca se va lua o decizie de privatizare sau nu, asta tine nu doar de performanta companiei, ci si de abordarea strategica a companiei, de capacitatea companiei de a rezista presiunii concurentiale in viitor”, a aratat seful Executivului.

Ciolos a anuntat ca, desi decizia de a privatiza sau nu TAROM  ii revine Guvernului viitor, Guvernul actual va lua toate masurile necesare pentru a imbunatati managementul si a creste performata companiei aeriene. „E o companie care inca face datorii chiar daca mai putin decat in trecut, dar inca face datorii si care are in mod clar nevoie de o imbunatatire a managementului”, a subliniat Ciolos.

Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, are in vedere problemele existente. Seful Executivului ne asigura ca verificarile se fac la sange si ca se prefera evitarea problemelor prin suspendarea sau intarzierea zborurilor, decat asumarea lor.

„Si ministrul urmareste direct ce se intampla acolo, pe de-o parte pentru a ne asigura ca verificarile se fac la sange si ca atunci cand exista dubii se iau decizii de intarziere sau de suspendare a curselor decat sa ne asumam probleme. Sunt probleme la intretinere din cate am inteles.”, a declarat Ciolos.

Compania va fi restructurata in curand de catre un consultant strategic. Sorin Buse urmeaza sa anunte numele acestuia in zilele care urmeaza.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.