duminică, martie 3, 2024
spot_img
AcasăStiriEra cazul să crească şi Amazonul

Era cazul să crească şi Amazonul

În urma criticilor primite, conducerea companiei americane a luat o decizie foarte bună, şi anume aceea de a creşte salariul minim pe oră.

În aceste afirmaţii s-a menţionat şi faptul ca Jeff Bezos, CEO al Amazon este cel mai bogat din lume.

Sunt situaţii în care criticile constructive dau rezultate bune. Fondatorul celei mai mari companii americane a aprobat această majorare, fără nici o reţinere, îndemnând şi alte firme să facă acelasi lucru. Jeff Bezos, CEO-ul va demara astfel un lobby şi pentru a ridica nivelul salariului minim federal, care este de ani buni la nivelul actual.

O mărire a salariului minim avusese loc încă de la începutul anului şi în cadrul companiei americane cu cel mai mare număr de angajaţi.

Întotdeauna o creştere salarială este binevenită pentru angajati. În cazul celor care lucrează pentru Amazon, bucuria va fi pentru mai mult de 250,000 de lucrători permanenţi, pe lângă cei care ocupă un post temporar, în vacanţe, la timp plin sau parţial.

Începând cu prima zi a lunii noiembrie, în compania Amayon se va lucra pentru 15 dolari pe oră, comparativ cu minimul federal al Statelor Unite de 7.25 dolari pe oră.

Acest lucru se calculează cu 8 ore pe zi si 5 zile lucrătoare într-o săptămână şi reiese un venit lunar de 2550 dolari.

Amazon este în top şi ca număr de angajaţi. Se plănuieşte în continuare oferirea şi mai multor posturi, într-un nou sediu.

Are loc chiar un concurs ( HQ2), în care oraşele finaliste sunt 20, printre ele fiind: Atlanta, Chicago si Washington D.C.

În urma presiunii publice de creştere salarială, companii precum Disney şi Target au anunţat la rândul lor majorări în urmatorii doi ani, conform wallstreet.ro

Atunci când o companie atât de mare precum Amazon dă un exemplu pozitiv şi alte companii la fel de mari o urmează, acest lucru are urmări foarte importante la nivel naţional.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.