sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_imgspot_img
AcasăCareersCarlos Valenciano Moyano și evoluția sa în lumea afacerilor și a telecomunicațiilor

Carlos Valenciano Moyano și evoluția sa în lumea afacerilor și a telecomunicațiilor

Carlos Valenciano Moyano este un intraprenor cu peste 30 de ani de învățături și experiențe la activ. În prezent, el conduce creșterea și expansiunea internațională a companiei de telecomunicații specializată în ecosistemul IoT, Alai Secure, în calitate de Director General / CEO. Operațiunile și competiția au avut succes în Spania, Columbia, Chile, Peru, Mexic și Ecuador.

C&B: Descrieți-vă activitatea.

Carlos V: De 5 ani, conduc creșterea și expansiunea internațională a companiei Alai Secure, într-unul dintre sectoarele cu cea mai mare cerere în prezent în industria telecomunicațiilor. IoT (Internet of Things). Am fost pionieri în vechiul continent european, începând activitatea noastră în jurul anului 2005 și, începând din 2019, dezvoltând piața hispano-americană. Lucrăm în dezvoltarea sectoarelor precum telesănătate, securitate, purtabile și telemetria, contribuind la accelerarea proceselor de digitalizare a companiilor care operează în aceste industrii, prin conectivitate auto-gestionată și sigură.

C&B: Cum a fost evoluția carierei/desfășurării afacerii tale?

Carlos V: Cariera mea profesională a început acum mai bine de 30 de ani, ca antreprenor tânăr, fondând o mică companie industrială de tip familial. A fost primul meu eșec după 6 ani de activitate și, prin urmare, prima mea lecție și poate cea mai importantă. Au fost ani foarte interesanți în care am învățat importanța de a te înconjura de persoane de încredere și profesioniste mai bune decât tine, care să completeze și să întărească punctele tale slabe.

În acei ani de început, lecțiile au fost multe și au marcat restul vieții mele profesionale. De atunci, am condus diferite proiecte de expansiune și creștere la nivel național și internațional, în companii multinaționale precum Prosegur, Tesa Assa Abloy, Sector Alarm și în prezent la Alai Secure. Și în întreprinderi mici și/sau companii de familie precum Chillida Seguridad, Sabico sau Sten.

Ca element comun, întotdeauna cu atitudinea de antreprenor, ceea ce poate fi definit ca intra-antreprenor.

Și așa cum poți observa, cu activități și sectoare foarte diferite; sector industrial, construcții, servicii de securitate, telecomunicații, IoT. Dar, fiind proiecte foarte diferite și din industrii foarte diferite, au fost întotdeauna proiecte de lansare sau de relansare a companiilor sau a unităților de afaceri la nivel național sau internațional. Dezvoltare de afaceri și vânzări, proiectând strategia, conducând prin exemplu (Hands On) și prin intermediul oamenilor.

Cheile au fost întotdeauna două; capacitatea de a vedea oportunitățile de afaceri înaintea altora și o sensibilitate specială pentru a detecta și fideliza persoane bune și cu mult talent.

C&B: Care erau viziunile tale în copilărie/adolescență și care sunt acum?

Carlos V: Nimic de-a face, ha, ha, ha. Când eram copil/adolescent, voiam să fiu pilot de aviație militară. Poate filmul Top Gun a avut ceva de-a face cu asta…

Adrenalina aviației a putut fi înlocuită parțial timp de 4 ani, concurând ca pilot de motociclism de viteză în Spania (categorii echivalente cu actualul Moto 2).

După o carieră profesională de peste 3 decenii, acest spirit de asumare a riscurilor și de bucurie în viteză s-a moderat. În parte, emoția riscului a fost acoperită în diferitele proiecte la care am colaborat. Întotdeauna foarte provocatoare, cu un nivel ridicat de cerințe privind rezultatele și întotdeauna cu termene foarte scurte.

Viziunea mea acum se îndreaptă către provocări mai personale și mai liniștite. Două lucruri care mă pasionează sunt: în primul rând, istoria Spaniei, în special epoca imperială, și cheile pentru a fi realizat atâtea realizări de-a lungul secolelor, și în același timp, cheile declinului ulterior. Și în al doilea rând, bucătăria și gastronomia, și relația dintre ele.

C&B: Care sunt principiile de viață și activitate pe care le urmezi?

Carlos V: Sunt destul de simple, sunt un susținător al libertății în toate aspectele vieții, trăiește și lasă-i să trăiască. Și ceva ce se pierde, să trăiești într-un mod plăcut și educat, practicând întotdeauna respectul față de ceilalți.

Dintr-un punct de vedere mai fizic, obiceiuri alimentare sănătoase, fără a renunța la plăcerea unei mese bune în familie sau cu prietenii și activitate fizică zilnică, dar fără obsesii. În principal, merg mai mult de două ore pe zi, am norocul să trăiesc înconjurat de câmp și natură și asta îmi permite să merg mult în fiecare zi în compania câinelui meu.

C&B: Crizele pandemice și economice au afectat activitatea ta?

Carlos V: Crizele economice te afectează întotdeauna, într-o măsură mai mare sau mai mică, și în acest sens nu am fost o excepție.

Criza pandemică a schimbat într-adevăr viața mea. Opțiunea de a lucra de acasă prin tehnologie mi-a permis să continui să conduc extinderea companiei mele fără a fi nevoie să părăsesc casa și în peste 7 țări, iar opțiunea de a continua să fac asta și astăzi a reprezentat o schimbare radicală pentru viața mea personală și profesională.

Înainte, petreceam aproximativ 3 ore pe zi călătorind la birou și înapoi acasă. Astăzi, acele trei ore le petrec dormind puțin mai mult, făcând activitate fizică și petrecând mai mult timp cu familia mea. Acest lucru îmi oferă multă liniște, îmi permite să abordez ziua mea profesională mult mai calm și pregătit fizic și mental.

Norocul a făcut ca pandemia să nu afecteze direct grav pe nimeni din cercul meu apropiat.

C&B: Puteți împărtăși anecdote amuzante din activitatea dvs.?

Carlos V: Aș putea să vă spun mii de anecdote, așa cum vă puteți imagina, dar în realitate cel mai amuzant este activitatea în sine. Îmi place ceea ce fac, să vizualizez nișe de piață care încă nu sunt explorate, să lucrez zilnic cu oameni buni și, în plus, cu mult mai talentați decât mine, și toate acestea împreună să le transform într-o performanță profesională de succes în rezultate, este super amuzant și super gratifiant.

C&B: Aveți un posibil client/partener sau angajator în fața dvs. Care este fraza cu care îl convingeți?

Carlos V: De fapt, nu există o singură frază, așa cum nu există o singură circumstanță. Fiecare angajator sau fiecare client este diferit, iar momentele sunt, de asemenea, diferite. De fapt, recomandarea mea pentru astfel de momente cruciale este întotdeauna aceeași. Fii tu însuți, acționează autentic și natural, asta funcționează întotdeauna, chiar dacă celuilalt nu-i place ceea ce proiectezi. Dacă încerci să proiectezi o imagine a ta care nu se potrivește cu realitatea, mai devreme sau mai târziu se va vedea. Și să trăiești toată viața interpretând un rol care nu se potrivește cu tine trebuie să fie epuizant…

C&B: Ce sfaturi aveți pentru cei care încep sau sunt indeciși?

Carlos V: Nu sunt adeptul de a da sfaturi generice pentru toată lumea care poate citi acest interviu, ar fi o greșeală. Fiecare persoană este un univers, și dacă adaugi circumstanțele lor și un anumit moment în timp, ar fi o imprudență din partea mea să dau orice sfat.

Pentru a nu lăsa această întrebare fără răspuns, singura mea recomandare generală care se aplică tuturor și în orice moment al vieții, pe care o practic și funcționează: Dacă ești responsabil de ceva și depinde de tine să îl îmbunătățești, implică-te. Pentru tot ce nu depinde de tine, chiar dacă te poate influența, nu te îngrijora, se va întâmpla oricum.

C&B: Care este opinia ta despre societate și evoluția sa?

Carlos V: Puf, asta ar putea duce la mai multe cărți, hehehe. Sincer, nu îmi place ce văd. Și, în plus, atunci când citești multă istorie, îți dai seama că trăim într-un ciclu constant. Societatea occidentală actuală trăiește o criză de identitate teribilă, există o pierdere a valorilor universale și fundamentale, care sunt înlocuite de valori false sau de ceea ce se numește religii păgâne.

Pierderea libertăților, lipsa unei libertăți de exprimare reale și politica actuală a anulării sunt semne grave ale declinului unei societăți.

Totuși, sunt optimist, văd o generație tânără care poate schimba totul. Trebuie doar să creadă în ei înșiși și în capacitățile lor, și vor reuși, pentru că nu consumă știri din mass-media convențională (TV, radio și presă) unde li se transmit încontinuu mesaje negative despre viitorul lor.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.