vineri, martie 1, 2024
spot_img
AcasăStiriCare este impactul Ordonanţei privind salariile bugetarilor

Care este impactul Ordonanţei privind salariile bugetarilor

Salariul de bază pentru persoanele angajate cu aceeaşi încadrare trebuie să fie egale, iar performanţa se va răsplăti cu bonusuri care se vor da în funcţie de criterii care vor fi stabilite în cadrul reformei fiecărui domeniu în parte, a spus ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru.

Ministrul a făcut aceste afirmaţii marţi seara, la Guvern, când a anunţat ce conţine proiectul OUG privind salarizarea personalului bugetar.

"Era o certitudine că nu o să fie toată lumea mulţumită de ce facem noi aici. Problema noastră este, nu că trebuie să ne asigurăm că toată lumea este mulţumită în această ţară, ci să ne asigurăm că ceea ce facem acolo unde facem are sens, că suntem coerenţi cu propriile noastre principii – şi sănătatea este un domeniu prioritar – şi în acelaşi timp să ne asigurăm că pentru a putea vorbi de o legislaţie de salarizare unitară nu poţi să pleci cu un sistem în care în acelaşi birou două persoane au salariu diferit deşi sunt încadrate la fel. Ăsta este argumentul principal", a spus Pîslaru.

El a explicat că performanţa va fi răsplătită cu sume suplimentare de bani care se vor adăuga la salariul de bază.

"În măsura în care o unitate, spital, şcoală, îndeplineşte nişte parametri pe care-i fixăm şi monitorizăm într-un sistem credibil, managerul are la dispoziţie 2% din tot fondul salarial să-l distribuie la toţi cei care merită şi au adus un aport la îndeplinirea indicatorilor", a spus ministrul.

Criteriile de performanţă vor fi stabilite în procesul de reformă al fiecărui domeniu şi vor fi aprobate prin hotărâre de guvern.

Referitor la salariile debutanţilor, ministrul a precizat că vor fi majorate cu 10%.

 

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.