vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăCareersCare este cel mai rău job din lume

Care este cel mai rău job din lume

“Tu care crezi că este cel mai rău job din lume?”.  Această întrebare mi-a fost adresată de către un manager după ce a citit un top al celor mai rele posturi din lume și a regăsit în această listă o sumedenie de slujbe cel puțin ciudate printre care și om de serviciu la un cinema porno, masturbator de animale, „judecător” de flatulați (oameni angajați să miroasă flatulațiile unora) ori fugăritor de maimuțe în Safari.

Managerul mi-a spus că o să le trimită acest top angajaților săi și poate, după ce fiecare dintre ei o să-l citească, o să-și prețuiască mai mult slujba.

Așa mi-am amintit de un business coach care mi-a vorbit acum câțiva ani chiar despre acest subiect: cel mai groaznic job din lume. Și am fost uimită nu doar să aflu care crede el că se încadrează perfect în acestă sintagmă, ci și să-i dau dreptate!

Am constatat atunci că știu foarte mulți oameni care dețin cel mai rău job din lume. Mulți dintre ei se află chiar și în ziua de astăzi în aceleași poziții. Nu au schimbat nimic.

Poate chiar și tu te încadrezi în categoria celor care dețin cel mai rău job din lume. Te-ai gândit vreodată la asta? Este vorba despre jobul care nu este cald, dar nici rece. Poate că îţi place organizația în care lucrezi şi ai o relație extraordinară cu echipa din care faci parte, dar postul tău nu este chiar ceea ce ai visat, taskurile pe care le-ai de bifat te plictisesc și, din această cauză, te-ai plafonat.

Jobul cel mai rău din lume este cel pe care nu îl adori, dar nici nu-l urăști încât să-l abandonezi.

Ei bine, acest job este extrem de periculos atât pentru tine, cât și pentru angajatorul tău.

Dacă îţi detești jobul faci tot ce poți să îți găsești altul. Însă, dacă este oarecum ok, dar nu este chiar ceea ce vrei, vei avea tendinţa să rămâi pe acel post mult timp. Nu vei risca ceea ce ai pentru ceva ce nu știi dacă vei obține vreodată.

Practic, un job călduţ îi face pe aceşti oameni să irosească o groază de ani. Ajung la 45-50 de ani și își dau seama că nu au făcut niciodată ce și-au dorit. Mulți dintre ei continuă chiar și după această revelație pe drumul deja bătătorit de atâta vreme.

Așadar, nu trebuie să ai un post de „masturbator pentru animale” ca să ajungi la concluzia că e cel mai rău job din lume, poți trăi cel puțin aceași dezamăgire și dacă ești director de achiziții și ai un salariu de mii de euro, dar nu te duci cu plăcere la job și asta pentru că îți displace activitatea ta.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).