sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_imgspot_img
AcasăRecomandariCalea simplă spre bogăție: Ghid pentru independență financiară și o viață liberă...

Calea simplă spre bogăție: Ghid pentru independență financiară și o viață liberă și bogată

Educația financiară, atât de necesară pentru a avea o relație echilibrată cu bani, lipsește din școli, de aceea este atât de important să suplimentăm prin lecturi din sfera aceasta. Cărțile de educație financiară precum Calea simplă spre bogăție: Ghid pentru independență financiară și o viață liberă și bogată de JL Collins au un impact profund asupra modului în care ne gestionăm finanțele și luăm decizii legate de bani. Ele ne oferă cunoștințe esențiale despre cum să economisim, să investim și să gestionăm datoriile într-un mod responsabil și eficient. Prin înțelegerea conceptelor precum bugetarea, investițiile, dobânzile compuse și riscurile financiare, cititorii devin mai conștienți de alegerile lor și capabili să-și dezvolte abilități practice pentru a-și atinge obiectivele financiare pe termen lung. În plus, cărțile de educație financiară ne învață despre importanța stabilirii obiectivelor financiare și a planificării viitorului nostru financiar, oferindu-ne instrumentele necesare pentru a construi o bază solidă pentru securitatea financiară și pentru a ne atinge visurile și aspirațiile financiare.

Calea simplă spre bogăție: Ghid pentru independență financiară și o viață liberă și bogată de JL Collins este o carte care te va ajuta să te bucuri de o situație materială prosperă și să preiei controlul asupra destinului tău financiar, îndrumându-ți pașii spre independența financiară. Autorul însuși a reușit să devină independent din punct de vedere financiar la o vârstă la care se poate bucura din plin de tot ce are mai frumos de oferit viața, de aceea, își propune, prin intermediul acestei cărți, să îi ajute și pe alții să urmeze această cale. Pentru că, pentru el, independența financiară înseamnă adevărata libertate, iar această libertate este cel mai valoros lucru pe care îl poți cumpăra cu bani.

J.L. Collins este investitor, blogger financiar pe jlcollinsnh.com și autorul mai multor cărți. A început să muncească la vârsta de opt ani, vânzând pliciuri pentru muște din ușă în ușă. Primul job adevărat l-a obținut la vârsta de 13 ani, când a fost angajat să curețe cutii mari de înghețată, pentru un salariu de 1,25 dolari pe oră. Este licențiat în limba engleză la Universitatea din Illinois. În anul 2011 a început să scrie o serie de scrisori adresate fiicei sale în care vorbea despre bani și investiții și despre trucurile care au mers, și cele care nu au mers în cazul lui. Treptat, aceste scrisori s-au transformat într-un foarte apreciat blog de investiții. Cartea de față s-a vândut în peste 400.000 de exemplare și a fost tradusă în mai multe limbi.

„Poți cumpăra multe lucruri cu banii, dar cel mai important dintre ele este libertatea. Libertatea de a face ce vrei și de a lucra pentru oameni pe care îi respecți.”

Iată câteva lecții de educație financiară pe care le vei desprinde din această carte:

1.         Evită să faci datorii. Dacă ai deja datorii, fă tot posibilul să le achiți. Urmează planul de acțiune oferit de autor în această secțiune pentru a le achita. 

2.         După ce scapi de achitarea datoriilor, direcționează-ți banii către investiții.

3.         Atât timp cât ai un loc de muncă, economisește. Economisind câte puțin în fiecare lună, vreme îndelungată, ideea primului milion de dolari nu îți va mai părea atât de… imposibilă; În plus, economisind, îți vei putea permite să pleci atunci când nu vei mai fi mulțumit, sau să iei o pauză atunci când te vei simți obosit.

4.         Rețeta unui trai liniștit și îndestulat: Cheltuiește mai puțin decât câștigi – investește surplusul – evită datoriile. Tot aici vei afla care sunt cele mai frecvente trei tipuri de „datorie bună” pe care oamenii le fac sub pretextul că sunt „bune”, uitând că de fapt tot datorii sunt și că datoriile fac toate același lucru: te leagă cu lanțuri de un loc de muncă pentru a le achita. 

„Marea ironie a investițiilor de succes este că tot ce e simplu este mai ieftin și mai profitabil. Investițiile complicate nu aduc beneficii decât oamenilor și companiilor care le vând. Nu uita că nimeni nu va avea grijă de banii tăi mai bine decât tine. Cu mai puțin efort decât implică alegerea unui consultant, poți învăța să îți gestionezi singur banii, cu costuri mult mai mici și rezultate mai bune.”

***

ap! (ACT și Politon) este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de carte din România. Specializată în nonficțiune de calitate, editura a adus pe piața locală o serie de autori care au făcut furori în toată lumea, precum Tim Ferriss, Robin Sharma, Tony Robbins, Wayne Dyer, Steve Harvey, Gino Wickman și mulți alții. Totodată, ap! (ACT și Politon) este editura românească sub egida căreia au fost publicate cele mai multe audiobookuri la nivel local. Lansată în 2014, editura a adus în România peste 200 de titluri în format audiobook, multe dintre acestea fiind bestsellere care au făcut înconjurul lumii și au schimbat mii de vieți.

ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte, din sfere precum: dezvoltarea personală și profesională, business, antreprenoriat, spiritualitate sau wellbeing. Titlurile editurii se regăsesc atât în format clasic, cât și sub formă de eBook, MP3 sau audiobook, astfel încât cititorii să se poată bucura de lectură în orice moment al vieții lor.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.