vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăRecomandariCăi neașteptate spre succes de la cei mai inspiratori antreprenori ai lumii

Căi neașteptate spre succes de la cei mai inspiratori antreprenori ai lumii

Cartea „Cum mi-am construit afacerea: Căi neașteptate spre succes de la cei mai inspiratori antreprenori ai lumii” este un veritabil ghid pentru orice persoană care își dorește să își dezvolte propria afacere sau să se inspire din experiențele unor antreprenori de succes. Scrisă de Guy Raz și Nils Parker, lectura aduce în prim-plan povestea a numeroși antreprenori de renume și lecțiile învățate din drumul lor către succes.

Autorii au sintetizat sute de interviuri cu antreprenori din diverse domenii, de la industria alimentară și de consum, până la tehnologie și ospitalitate, oferind cititorilor o perspectivă amplă și inspirațională asupra modului în care s-au născut și au crescut unele dintre cele mai mari afaceri din lume.

Guy Raz, un fost jurnalist și corespondent de război, a avut o carieră remarcabilă în radio înainte de a se orienta către activitatea independentă. Acesta a creat sau cofinanțat cinci podcasturi de succes, care au generat profituri substanțiale și au fost ascultate lunar de milioane de oameni. Pornind de la pasiunea sa pentru podcasturi, Raz a înființat propria companie de producție, demonstrând că pasiunea poate deveni o afacere profitabilă.

Cartea se concentrează pe povestea a numeroși antreprenori, precum și pe lecțiile și sfaturile utile pe care aceștia le-au împărtășit. De la idei spontane de afaceri, precum cele ale fondatorilor Allbirds, Spanx sau FUBU, până la afaceri elaborate care s-au născut din pasiunea antreprenorilor pentru a schimba lumea, cum ar fi Bonobos, Airbnb sau Method, cititorii sunt expuși la o varietate de strategii și perspective.

Cartea este împărțită în trei părți care explorează diferite aspecte ale construirii și gestionării unei afaceri. Prima parte, intitulată „Chemarea”, abordează aspecte precum generarea de idei, gestionarea riscului și găsirea cofondatorului potrivit. Partea a doua, „Test(e)”, examinează lecțiile învățate din experiența practică a antreprenorilor, inclusiv aspecte legate de finanțare, protejarea afacerii și gestionarea crizelor. Partea a treia, „Destinația”, subliniază importanța echilibrului și a scopului în afaceri, evidențiind exemple de succes precum Headspace și Bonobos.

În concluzie, „Cum mi-am construit afacerea” oferă cititorilor o privire în culisele unor afaceri de succes și îi încurajează să își urmeze visele antreprenoriale, indiferent de obstacolele întâlnite pe drum. Este o lectură captivantă și inspirațională pentru oricine caută să își dezvolte propria afacere sau să se inspire din experiența altora în lumea antreprenoriatului.

Guy Raz, un fost jurnalist și corespondent de război, este absolvent al Școlii de Afaceri de la Harvard, cunoscut pentru cariera sa strălucită în radio. După o perioadă prolifică în radio, s-a aventurat către activitate independentă. A fost pionier în crearea și cofinanțarea a cinci podcasturi, cu o audiență lunară combinată de 19 milioane de ascultători, generând profituri semnificative. Cu toate că, în trecut, era ferm convins că nu își va înființa niciodată propria afacere, pasiunea sa pentru podcasturi l-a condus pe drumul întemeierii unei companii de producție proprii.

Studiile de caz incluse în această carte oferă ilustrații ale sfaturilor valoroase și se referă la o varietate de idei de afaceri, de la cele spontane precum Allbirds, Spanx, FUBU, Away, Headspace, Glitch sau Stacy’s Pita Chips, până la idei elaborate care s-au dezvoltat din pasiunea antreprenorilor pentru a schimba lumea în care trăiesc, precum Bonobos, Airbnb, Dermatologica, Method, Clif Bar, Levi Strauss, Southwest Airlines sau Shopify.

***

ap! (ACT și Politon) este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de carte din România. Specializată în nonficțiune de calitate, editura a adus pe piața locală o serie de autori care au făcut furori în toată lumea, precum Tim Ferriss, Robin Sharma, Tony Robbins, Wayne Dyer, Steve Harvey, Gino Wickman și mulți alții. Totodată, ap! (ACT și Politon) este editura românească sub egida căreia au fost publicate cele mai multe audiobookuri la nivel local. Lansată în 2014, editura a adus în România peste 200 de titluri în format audiobook, multe dintre acestea fiind bestsellere care au făcut înconjurul lumii și au schimbat mii de vieți.

ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte, din sfere precum: dezvoltarea personală și profesională, business, antreprenoriat, spiritualitate sau wellbeing. Titlurile editurii se regăsesc atât în format clasic, cât și sub formă de eBook, MP3 sau audiobook, astfel încât cititorii să se poată bucura de lectură în orice moment al vieții lor.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).