vineri, ianuarie 17, 2025
AcasăCareersAvantajele muncii de acasă. Ce companii oferă acest beneficiu

Avantajele muncii de acasă. Ce companii oferă acest beneficiu

În ultima perioadă tot mai multe companii, dar și candidați optează pentru metoda muncii de acasă.  Această modalitatea de lucru în sistem remote era privită drept un element nou pe piață locală, acum cinci ani. În prezent este abordată ca un avantaj în a-ți gestiona timpul cum dorești.

Sistemul de lucru remote reprezintă o opțiune atât pentru angajați, dar și  pentru  companii,  încă din procesul de recrutare. Domenii precum IT, HR, Call-Center, telemarketing  funcționează tot mai mult după criteriul muncii de la distanta.

Raportat la angajaţii cel mai mult atraşi de acest sistem,  tinerii sunt cei mai motivați atunci când vine vorba de a lucra de acasă. Explicaţia este că aceştia sunt mult mai deschişi şi independenţi, pun mult mai mult accent pe timpul liber, asumându-şi direct acest mod de lucru. Pe de altă parte, generaţiile anterioare, angajaţii de peste 40 ani, sunt mai reticenți în această abordare.

Avantajele sistemului de lucru remote sunt factorii care au dus la adoptarea  acestui stil de lucru. Angajatorul îşi va reduce cheltuielile cu spaţiul oferit birourilor şi cu utilităţile aferente, transportul angajaţilor, masă de prânz. Angajaţii vor fi scutiti de pierderea timpului din cauza traficului rutier,  în drum spre şi de la birou. În plus, munca de acasă le va crea acestora confortul necesar şi ocazia de a petrece mai mult timp cu familia, devenind astfel mult mai productivi şi mulţumiţi de stilul lor de viaţă.

Exista însă și dezvantaje ale muncii la distanță. Mai exact, există posibilitatea ca angajatorul să piardă controlul asupra activităţii unui angajat care lucrează de acasă. Lipsa unei socializări directe între colegii de serviciu constituie de asemenea un dezavantaj.

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT