vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăApple a eliminat din AppStore o aplicatie conceputa de un roman

Apple a eliminat din AppStore o aplicatie conceputa de un roman

Apple a eliminat aplicatia Dash, conceputa pentru IT-isti si, de asemenea, a sters contul dezvoltatorului acestuia, prezinta Business Insider.

Dash este o aplicatie conceputa pentru iOS si Mac care le permitea utilizatorilor sa introduca si sa gaseasca fragmente de coduri pe care le folosesc des. Aplicatia a fost dezvoltata de Bogdan Popescu.

In momentul eliminarii aplicatiei, vestea a starnit un val de nemultumiri in randul programatorilor, mai ales pentru ca Apple nu a venit cu o motivatie nici asupra stergerii contului, nici asupra eliminarii aplicatiei. Ulterior, Apple a declarat ca exista probe conform carora Bogdan Popescu a intervenit in modul in care aplicatia sa primea recenzii, deoarece erau majoritatea pozitive.

„În urmă cu câteva ore am primit o notificare pe e-mail de la Apple, prin care mi s-a spus că mi-a fost închis contul ca urmare a unui comportament fraudulos. Când am întrebat de ce, iniţial cei de la Apple mi-au spus că nu-mi pot oferi mai multe detalii. Apoi mi-au spus că au dovezi care arată că aş fi manipulat procesul prin care aplicaţia primeşte recenzii. N-am făcut aşa ceva niciodată. Decizia Apple este definitivă şi nu poate fi contestată”, a spus dezvoltatorul aplicatiei.

Aplicatia Dash a fost foarte bine primita de programatori, iar in urma eliminarii ei, acestia au trimis mesaje de sustinere pentru Bogdan.  „Chiar îmi place Dash. Sper să fie rezolvată situaţia”.

Intre timp, dezvoltatorul aplicatiei poate face modificari pentru versiunea de Mac a aplicatiei pe site-ul sau. Mai mult, Bogdan a spus intr-un tweet si ca se gandeste sa faca versiunea iOS “open source”, ceea ce ar insemna ca oricine poate folosi codurile respective si ar putea sa distribuie ulterior aplicatia pe diferite platforme.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).