sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăLife StyleAndrei și Milena Negru, fondatorii Fenix Design, au venit din Republica...

Andrei și Milena Negru, fondatorii Fenix Design, au venit din Republica Moldova să cucerească Capitala.

Fenix Design este un birou de proiectare, care oferă servicii personalizate de design interior pentru spații rezidențiale și comerciale. În fruntea lui se află un cuplu format din Andrei și Milena Negru. Tinerii antreprenori și specialiști au venit din Republica Moldova la București pentru a aduce eleganță, confort și stil în casele românilor, inspirate din estul Europei. Fenix Design este reprezentată de o echipă cu viziuni noi, ce face o prioritate din cerințele clienților. Ei contribuie prin experiență și preocuparea față de estetic și funcțional, pentru ca, împreună cu beneficiarul, să găsească soluția pentru un spațiu individualizat. În amenajări, sunt propuse forme simple, păstrând proporția, eleganța a ansamblului, acesta va fi ulterior particularizat cu ajutorul elementelor decorative, care îi dau caracterul particular, fără a îl supraîncărca.

C&B: Faceți o descriere sau definiți activitatea dumneavoastră!

Andrei Negru: „Scopul nostru principal este de a ajuta beneficiarii să evite tot felul de greșeli care pot apărea pe un șantier. Ca apoi să nu devină un sclav în casa lui ci să adapteze necesitățile sale la locuința la care visează. O locuință trebuie să fie funcțională și atmosferică, astfel la primul contact cu clientul încercăm să îi cunoaștem obiceiurile, nevoile, pentru a-i putea propune exact ceea de ce are nevoie. Noi ne implicăm la maxim în implementarea proiectului, pentru că ne pasă ca beneficiarul nostru să locuiască într-un spațiu confortabil, într-un spațiu în care să se simtă acasă.”

Andrei Negru, fondatorul Fenix Design

C&B: Cum sună povestea carierei sau afacerii dumneavoastră?

MILENA Negru: „Pasiunea pentru frumos unește, așa a fost și în cazul nostru, Andrei fiind student la Universitatea Tehnică a Moldovei, la facultatea Design Interior iar eu la Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, la fel facultatea design interior, am decis că am putea să ne unim forțele pentru a crea frumosul împreună. Povestea afacerii noastre începe odată ce am fost admisă la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, acela a fost motivul pentru care am decis să ne mutăm la București și să deschidem mica noastră afacere, de atunci. Cu curaj și ambiție am ajuns la realizările pe care le avem acum.”

C&B: Care erau viziunile dumneavoastră în copilărie/adolescență și care sunt acum?

ANDREI Negru: „Mă simt un norocos că am ajuns să fiu cel ce sunt astăzi. M-am născut într-un sat extrem de mic, din sudul Moldovei și mai exact Victoria, ce are o populație de 146 de oameni. În localitate nu aveam scoală așa că trebuia să merg zilnic peste 5 km până la ea, pe atunci habar nu aveam de această meserie, însă simțeam această chemare. Am ajuns să studiez la design interior dintr-o greșeală, probabil așa mi-a fost destinul. Fiind student la pictură, la finele anului I s-a desființat grupa, așa că am fost repartizat la specialitatea de design interior. Cred că aceste provocări care ni se dau în viață sunt pentru a ne face mai puternici, ele ne pregătesc pentru lucrurile mari din viața noastră.”

MILENA Negru: „Mereu mi-am dorit să fiu o femeie de succes și am știut că pot obține acest lucru doar prin multă muncă. Sunt îndrăgostită de artă, am făcut chiar 9 ani pictură, după care am fost admisă la Colegiul de Arte „Alexandru Plămădeală” la specialitatea de design interior. Pe vremea aceea am făcut cunoștință cu Andrei, un băiat perseverent, am văzut în el foarte mult potențial și știam că vom putea face multe lucruri minunate împreună. Îi sunt recunoscătoare pentru că a avut încredere în mine când am venit la București. A pornit cu mine practic spre necunoscut, acolo unde nimeni nu te așteaptă, acolo unde trebuie să începi totul de la zero.”

Milena Negru, cofondator Fenix Design

C&B: Ce sfat/sfaturi aveți pentru cei aflați la început sau indeciși?

ANDREI Negru: „Uneori pentru a începe un business de succes nu e suficient să îți cunoști bine meseria. Dar trebuie să ai un plan strategic, să cunoști business, marketing. Meseria de arhitect de interior sau designer implică mult mai mult decât atât. Este o meserie complexă, care reunește domenii conexe cum ar fi, în primul rând sociologie și psihologie, deoarece este o meserie în care se lucrează cu oamenii și pentru oameni, iar oamenii, prin definiție, sunt niște ființe complexe. În al doilea rând, sunt necesare cunoștințe tehnice în domeniul construcțiilor și structurilor, dar și un simț estetic dezvoltat și înclinație către frumos. Foarte importantă este răbdarea. Recomandăm ca persoanele care sunt la început de drum în acest domeniu să aibă extrem de multă răbdare pentru că lucrurile frumoase nu se realizează peste  noapte. Este o meserie în care se investește atât timp, cât și suport emoțional. Pasiunea și emoțiile pozitive sunt factori foarte importanți într-un proiect. Dacă un lucru îți place foarte mult și îl faci cu plăcere, rezultatul va fi unul excepțional.”

C&B: Vă rugăm să oferiți o definiție proprie pentru societatea, afacerile și carierele din România!

Andrei Negru: „Se spune că America  este  locul tuturor posibilităților. Noi credem că România este țara în care poți obține  tot ceea ce iți dorești doar dacă încerci. Societatea ,afacerile și carierele sunt entități în continuă schimbare.”

Andrei si Milena Negru, fondatorii Fenix Design

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).