vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăLife StyleAndi Vasluianu: Dacă îti doresti familie, muncesti pentru ea. Eu mi-am dorit-o

Andi Vasluianu: Dacă îti doresti familie, muncesti pentru ea. Eu mi-am dorit-o

Am stat de vorba, la o cafea, cu Andi Vasluianu…despre actorie, familie, bucurii si multe altele.
Se învață actoria sau, pur și simplu, te nasti cu ea?
Se învață, clar. O înveți la facultate. E un proces clar pe care îl ai de făcut, dar pe parcurs, te calmezi. Adică, sunt roluri pe care le făceam când eram student și nu le făceam pe deplin, adică le mângâiam așa, pe la suprafaţă, după care, anii au trecut și m-am întâlnit cu aceleași roluri și am zis: „Doamne, cât de puțin vedeam…“, pentru că te maturizezi și capeți experientă.

În ce film ai simtit că ai jucat cel mai bine?

După părerea mea, cel mai bine am jucat într-un mediu metraj, făcut de Radu Jude, pe care l-a văzut foarte puțină lume. Că, de obicei, așa se întâmplă, filmele care-mi plac mie, nu se văd. Scenariul este scris de el și Andrei Butică, Butică fiind operatorul care a și filmat acest mediu metraj. „Dimineaţa“ se numește. Este povestea unui taximetrist. A fost prima oarăcând m-am uitat la un film cu mine, că eu nu prea mă uit la filme cu mine.

Acum urmează o întrebare mai grea. Filmul în care ai jucat cel mai prost?

Asta e o întrebare bună. Sunt (râde) mai multe! Nu stiu pe care să-l zic. Este unul  care mi s-a părut groaznic, dar groaznic si regizoral, si eu. Tot era prost, se numea Un caz de dispariţie, era un fel de miniserie, făcut atât de prost, simțeam de la filmări că ceva nu o să fie în regulă. Era ușor să prinzi ce se va întâmpla. Noi avem câte un obicei, suntem câțiva colegi de breaslă, care  ne mai strângem și ne mai uităm la porcăriile pe care le-am făcut și râdem în lacrimi cât de penibili am fost. Dar este firesc să greșești, mai ales în piața asta mică. Trebuie să accepti ce ți se dă, că trei’ să mai și trăiesti. 

Cum se împacă actoria cu viață de familie?

Perfect, atunci când iubesti. Dacă iubești si îti iubesti sotia/sotul, eu cred că e la fel pentru toată lumea. De fapt, nu contează meseria. Dacă îti doresti familie si îti dorești o relatie de lungă durată si profundă, muncesti pentru ea. Nu-ti dorești, alegi să faci alte lucruri. Eu mi-am dorit-o și o am. Şi sunt fericit! 

Ai fi de acord ca fetița ta să o ia pe acest drum?

Da, da. Doar un sfat i-aș da, pe care l-am primit și eu de la tatăl meu: fă meseria asta, dar fii cel mai bun! Eu nu sunt cel mai bun, dar sunt în ea. O fac și am avut baftă să am succes, cât de cât. Asta aș vrea să realizeze copilul meu, să simtă căface ceea ce îi place.

Cu cine te-ai simțit cel mai bine pe scenă?

Băi, sunt mulți cu care am jucat și am avut baftă de câţiva colegi foarte tari. Mult mai talentați ca mine, cum ar fi Rebengiuc, Dorina Chiriac, Florin Piersic Jr., Vlad Zamfirescu, Marius Manole. Mulți alții! Sunt foarte buni și diferiți, cu abordări excepționale. Ştii, în teatru trebuie să vânezi momentul, o reacție pe care celălalt o are la ceea ce spui.

Există un regizor cu care ți-ai dori să lucrezi?

N-am lucrat niciodată pentru Porumboiu, în schimb am făcut o dată o voce pentru el, cu Cristian Mungiu. Cu Cristi Puiu am lucrat, dar aș vrea să lucrez mai mult, pentru că mi-a plăcut al dracului de tare cu el. Mi se pare un regizor atât de bun. Pe teatru, Alexandru Dabija și Cristi Juncu sunt așa niște regi pentru mine. Mi-ar plăcea foarte tare să lucrez cu Silviu Purcărete.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).