vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăRecomandariAlexandra Chivu a renunțat la cariera în IT pentru proiectele Sweat Concept

Alexandra Chivu a renunțat la cariera în IT pentru proiectele Sweat Concept

Cu o carieră de peste 12 ani în industria de IT și management, Alexandra Chivu a contribuit activ la creșterea mai multor organizații multinaționale pe piața locală. Are o expertiză focusată pe crearea și poziționarea brandului, dezvoltare organizațională, management coaching, management de vânzări și clienți, design de procese, și dezvoltarea culturală a organizațiilor. De-a lungul carierei nu și-a pierdut pasiunea și dorința continuă de a determina un impact pozitiv în viața oamenilor și a angajatilor organizațiilor din care face parte. Maternitatea este cea care a schimbat parcursul profesional al Alexandrei, deschizându-i drumul către antreprenoriat. Dorința ei de a impacta viața celor din jur într-un mod pozitiv și din ce în ce mai practic, a condus-o la înființarea, împreuna cu mai mulți parteneri, a unui business ce aduce un concept unic de wellbeing pe piața din România – Sweat Concept.

C&B: Alexandra, cum ai defini activitatea ta?

Alexandra Chivu: „John Locke spunea că a avea o minte sănătoasă într-un corp sănătos este o descriere scurtă dar eficientă a stării de fericire în această lume. Activitatea pe care o desfășor la Sweat Concept este centrată pe bunăstarea fiecărui membru și pe asistarea lui în călătoria de a deveni mai puternic atât din punct de vedere fizic cât și mental. Considerăm că astfel vom contribui la succesul clienților noștri în viața de zi cu zi. Sweat Concept este un lanț de cluburi de wellbeing care își propune să își ajute clienții să se integreze într-o comunitate de oameni care trăiesc sănătos, dar în același timp construind soluții personalizate pentru unicitatea fiecărui membru. Realizăm acest lucru printr-o selecție atentă a celor mai performante echipamente și produse de fitness, a celor mai antrenate programe de training, cât și a celor mai implicați antrenori în realizarea obiectivelor individuale ale fiecărui client.

Am contribuit la definirea și șlefuirea acestui concept împreuna cu partenerii mei, încă de la început, având întotdeauna grijă să creăm un mediu în care oamenii să vină pentru a se relaxa și a se destresa după o zi de muncă încărcată. Am digitalizat puternic tot ecosistemul sălii astfel încât să ușurăm interacțiunea cu sportul și integrarea lui în activitatea zilnică, în contextul în care recunoaștem că trăim o viață din ce în ce mai solicitantă și aglomerată. Totodată, am pus în centrul activității sportive ideea de comunitate, pentru că este mai ușor să vii la sală și să te menții motivat atunci când știi că ești înconjurat de prieteni. Promisiunea noastră, în fața clientului Sweat, este că la noi nu se va simți niciodată singur! Fie că este un entuziast al fitness-ului, fie că este un începător, va fi întotdeauna asistat în interiorul sau în afara sălii, prin rutine gratuite, resurse informaționale, antrenori sau membrii comunității.”

C&B: Cum sună povestea carierei sau afacerii tale?

Alexandra Chivu: „M-am alăturat proiectului Sweat încă din timpul concediului de maternitate, care m-a schimbat foarte mult, născând în mine dorința de a face ceva care să aibă un impact mai mare în viața de zi cu zi a oamenilor. Până la acel moment, mă dezvoltasem foarte mult în corporații, de la care am reușit să învăț o grămadă de idealurile pozitive. Nu toate se aplicau în activitatea de business de zi cu zi, așa că îmi doream un proiect în care aceste idealuri pozitive să nu rămână doar pe hârtie. Radu Grosu, unul dintre partenerii Sweat și unul dintre mentorii carierei mele, m-a întrebat dacă aș fi interesată să fac parte din proiectul Sweat. După ce i-am intâlnit pe Laurențiu Matei și Alexandru Mureșanu , ceilalți doi parteneri în companie, care mi-au povestit cu foarte multă pasiune despre conceptul Sweat, am fost convinsă că acesta este proiectul pe care îl căutam.

La definitivarea tuturor detaliilor businessului se lucrează de mai bine de un an, urmând ca la 1 Martie să inaugurăm primul club lângă mallul Promenada, urmat la scurt timp de încă doua: unul în clădirea The Light, zona AFI Cotroceni și unul în cadrul proiectului rezidential Belvedere din Pipera. Planul de dezvoltare prevede ca în următorii trei ani să ajungem la 10 cluburi deschise în București.

A fost o muncă asiduă până în prezent. Ne-am propus să facem lucrurile la un standard pe care piața nu l-a mai întâlnit până acum. Am luat legatura cu foarte mulți parteneri și furnizori de pe piața internațională. În selecția antrenorilor ne-am orientat către persoane cu o formare internațională care să reprezinte viziunea Sweat într-un mod corect. Pentru că suntem perfectionisti, am fost implicați în toate deciziile, pornind de la ce tip de accesorii folosim în design-ul interior al sălii, culoarea mozaicului din saunele clubului, uleiurile de masaj folosite în cadrul secțiunii de spa și până la tipul de furnizor ales pentru fructele care se vor folosi în fresh bar. Până în prezent, acest proiect ne-a forțat, într-o manieră pozitivă, să ne dezvoltăm abilități noi și să gestionăm probleme complet noi pentru istoricul nostru profesional. Acum, aproape de lansare, suntem extrem de mândri ca echipă, de felul în care am reușit să creștem împreună.”

Alexandra Chivu

C&B: Ce însemna sportul în copilărie/adolescență și ce înseamna acum pentru tine?

Alexandra Chivu: „Încă din copilărie am iubit extrem de mult sportul, am practicat dansuri sportive timp de opt ani, apoi am continuat cu baschetul fiind parte din echipa feminină a liceului și participând la foarte multe competiții. Apoi, odată cu venirea în București, în timpul facultății, făceam sport cât de des puteam și unde apucăm un teren de sport liber în parcuri. Țin minte că după o activitate sportivă intensă întotdeauna reveneam acasă cu zâmbetul pe buze, activată de endorfine și cu o capacitate mult mai mare de concentrare pentru studiu. Ulterior, mi-am început cariera și încet-încet, avand un ritm de viata extrem de alert – mergeam în multe delegații, lucram până seara târziu de foarte multe ori – nu am mai reușit să îi acord sportului aceeași importanță în viața mea. Imediat a apărut fenomenul de burnout și problemele de sănătate. Îmi aduc aminte că prima realizare asupra faptului că am renuntat la ceva important pentru mine și sănătatea mea a fost după dispariția unei persoane foarte apropiate, care a pierdut lupta cu depresia. Sportul este unul dintre cele mai eficiente medicamente împotriva depresiei. Pentru a putea face față acestei pierderi, am revenit, la început timid, la practicarea activităților sportive. Mai apoi, după nașterea fetiței mele, mi-am propus să fac efort fizic zilnic prin orice mijloc posibil. Cu această ocazie am luat și hotărârea de a renunța la mașina personală în favoarea mersului pe jos sau mersului cu bicicleta. O data cu alăturarea în proiectul Sweat am început să învăț, de la colegii mei care sunt preocupați de antrenamentele mele, știința din spatele sportului și cum să lucrezi eficient. Spunem despre noi că Sweat este mișcarea care îți schimbă viața, dar este în primul rand mișcarea care mi-a schimbat mie personal viața.”

C&B: Te rugăm să ne povestești o întâmplare/experiență pozitivă și una negativă legată de activitatea ta!

Alexandra Chivu: „Experiențe pozitive am avut multiple în acest proiect până acum. De la feedback-ul extrem de bun pe care îl primim de la toți cei cărora am avut șansa să le povestim în detaliu ce vrem să facem, la parteneri care au fost dispuși să ne susțină financiar și prin diverse alte metode, astfel încât noi să putem porni acest proiect. Sunt plăcut surprinsă de felul în care se așează lucrurile de la sine, așa cum îmi căutam un proiect care să fie aproape de mine și proiectul Sweat m-a găsit. Odată ce am început lucrul la acest proiect, am avut șansa de a mă întâlni cu foarte mulți oameni talentați din această industrie pe care să îi cooptez să lucreze cu noi.

În ceea ce privește experiențele negative, cred că totul depinde de atitudinea cu care întâmpini problemele, pentru că soluții există la orice. Probabil, cel mai dificil aspect a fost colaborarea pe zona de amenajari interioare unde sunt încă foarte multe întârzieri în industrie, însă și aici am întâlnit oameni extrem de talentați și dedicați care au reușit, prin soluțiile lor, să ne scoată din impas și să livreze la nivelul exigentelor noastre.”

C&B: Ce sfat/sfaturi ai pentru cei aflați la început sau indeciși?

Alexandra Chivu: „Pentru antreprenori sau tinerii care doresc să își deschidă o afacere, îi sfătuiesc să aleagă, în primul rand, un domeniu sau un tip de activitate pentru care să nutrească pasiune. Abilitățile poți fi dezvoltate în diverse domenii de activitate, însă pasiunea pentru ceea ce faci te va ajuta să gestionezi și să depășești momentele de impas. Te vei lovi, în mod inevitabil de ele și trebuie să le gestionezi.”

C&B: Încerci o definiție proprie pentru societatea, afacerile și carierele din România?

Alexandra Chivu: „România este o țară în plină ascensiune economică cu un potențial de dezvoltare considerabil. Dacă ne referim la industria de fitness, România este una dintre țările cu cel mai mare potențial de creștere din Europa, preconizându-se o creștere a pieței cu 45-55% în următorii câțiva ani. Conform studiilor existente, această creștere va avem loc atât organic, cât și prin educarea populației referitor la impactul unui stil de viață activ în a duce o viață echilibrată din toate punctele de vedere. Noi, la Sweat Concept ne propunem să luăm parte activă la această educare a publicului și nu doar să intrăm pe piața targetând baza de clienți existentă.” 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).