duminică, martie 3, 2024
spot_img
AcasăCareersAlexandra Cernian, lector universitar la Facultatea de Automatică și Calculatoare: „Cel mai...

Alexandra Cernian, lector universitar la Facultatea de Automatică și Calculatoare: „Cel mai mult îmi place să interacționez cu oamenii și să îi motivez”

Alexandra Cernian este lector universitar la Facultatea de Automatică și Calculatoare din București, senior consultant și trainer în digitalizare și expert în inovație IT pentru Comisia Europeană. „Sunt doctor în ingineria sistemelor, pasionată de inteligența artificială și îmi doresc să aduc inovația și competitivitatea digitală aproape de public și de companiile din România. Particip des în programe de educație antreprenorială și sunt speaker la numeroase conferințe li evenimente de business. Cea mai mare parte a timpului liber îl dedic echitației.”

C&B: Cum este contruită activitatea dumneavoastră?

Alexandra Cernian: „Activitatea mea gravitează în jurul a 3 piloni principali: Din 2007, sunt lector universitar la Facultatea de Automatică și Calculatoare din București. Activitatea mea de aici are 2 direcții principale: de formare și de cercetare, iar domeniile mele de expertiză sunt Inteligența Artificială și Business Intelligence; Sunt senior consultant și trainer in digitalizare și în ultimii 10 ani am coordonat proiecte de consultanță în transformarea digitală pentru companii importante din România și facilitez sesiuni de formare și workshopuri digitale / IT în companii naționale și multinaționale; Sunt expert evaluator în inovație IT pentru Comisia Europeană, în cadrul programului Horizon 2020 – EIC Accelerator.”

C&B: Care erau viziunile dumneavoastră în copilărie/adolescență și care sunt acum?

Alexandra Cernian: „Mi-am dorit de mică să devin profesor și acum îmi trăiesc visul. Mă vedeam în sala de curs. Aici sunt și iubesc ceea ce fac! Am muncit mult pentru tot ce am obținut în carieră și am construit pas cu pas. Sunt unul dintre oamenii extrem de norocoși care face ce îi place, deci nu simt că muncesc. Am terminat Facultatea de Automatică și Calculatoare și la finalul studiilor am decis să urmez o carieră universitară. Așa că am terminat un doctorat în Ingineria Sistemelor și studii post-doctorale în data mining. Cel mai mult îmi place să interacționez cu oamenii și să îi motivez să învețe continuu. Cred ca e un stil de viata! De aici, trecerea la training și consultanță în mediul privat a fost una naturală și cred că sunt norocoasă să pot aduce mai aproape mediul academic de cel organizațional. Ca trainer, am deja peste 10 ani experiență în susținerea de cursuri și programe de consultanță digitală în companii naționale și multinaționale B2B și B2C, 100% aplicate si interactive.”

C&B: Vă rugăm să ne povestiți o întâmplare/experiență pozitivă și una negativă legată de activitatea dumneavoastră!

Alexandra Cernian: „Întâmplări și experiențe fericite am în fiecare zi, însă o experiență deosebită a fost invitația de a fi speaker la TEDx Universitatea Politehnica București. Experiențe negative nu-mi amintesc. Poate au fost momente mai dificile, dar am învățat lecțiile și le-am transformat în pozitive.”

C&B: Ce sfat/sfaturi aveți pentru cei aflați la început sau  indeciși?

Alexandra Cernian: „Să își construiască afacerea/cariera pe ceea ce îi reprezintă și le place să facă. Cred că este calea cea mai sigură către succes în orice domeniu.”

C&B: Cum vedeți societatea, afacerile și carierele din România?

Alexandra Cernian: „Pline de posibilități! De la acest concept trebuie să plecăm și să construim. Avem multe de făcut și foarte multe de descoperit. Dacă ne concentrăm pe soluții și nu pe probleme, vom ajunge departe cu cele trei elemente indicate de dumneavoastră!”

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.