duminică, martie 3, 2024
spot_img
AcasăBusinessSecrete și sfaturi pentru bune investiții

Secrete și sfaturi pentru bune investiții

Investiții de succes, venituri suplimentare, profit din ce în ce mai mare. Sună foarte bine, într-adevăr. Iar dacă ești hotărât să începi (și ar trebui să fii!), ține cont de aceste mici secrete!

Începe să investești devreme și fă-o regulat

Mulți fac greșeala să amâne… Cu cat te apuci mai devreme, cu atât mai bine pentru tine! Este de preferat să începi mai devreme, chiar dacă vii cu mai puțini bani, decât să începi mai târziu… chiar dacă atunci vei avea mai mulți bani. Timpul înseamna bani, așa că nu mai amâna!

Alege inteligent cum să îți împarți investițiile

Cu alte cuvinte, cum să îți împarți banii între cele două categorii mari de investitii: acțiuni și obligațiuni.

Regula de aur pe care o recomandă John Bogle, fondatorul Vanguard (cea mai mare companie din lume de fonduri mutuale de investitii) este: trebuie să îți investești vârsta în obligațiuni.  Deci dacă ai 30 de ani, investește 30% în obligațiuni și 70% în acțiuni.  Odată ce împlinești 60 de ani, investește 60% în obligațiuni și 40% în acțiuni.

Revino asupra raportului inițial de investiții, de la an la an

Dacă acțiunile se bucură de un an bun, le va crește valoarea și vor reprezenta un procent mai mare din portofoliul tău decât cel alocat inițial.

Nu uita să îți monitorizezi întotdeauna cheltuielile

Când vine vorba despre fonduri de investiții, costurile tale sunt cele legate de taxele şi comisioanele fondului respectiv. Iar a ține aceste cheltuieli sub control este poate cel mai important lucru pe care îl poți face acum. Optează pentru fondurile de tip index, ca să plătești mult mai puțin.

Succes!

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.