vineri, martie 1, 2024
spot_img
AcasăRomani in LumeRomâni de succes în Dubai. Dețin cele mai luxoase apartamente și lucrează...

Români de succes în Dubai. Dețin cele mai luxoase apartamente și lucrează cu oameni de afaceri ruși

Românii sunt peste tot  în lume, pentru a-și asigura un viitor mai bun, mulți dintre ei fiind chiar apreciați pentru munca lor. Unii au ajuns până în Dubai că să-și îndeplinească scopurile și a atinge căile succesului în afaceri.

Este și cazul lui Mircea Căndulețiu din Sibiu, care a venit  în Dubai acum 16 ani la solicitarea unor veri. În prezent este managerul unor locații exclusiviste în capitala mondială a cumpărăturilor, după ce a învățat să lucreze la piscină, la spa, la bucătărie, în recepție și vânzări.

Cariera lui a început de la zero, într-o perioadă când nici engleza nu o cunoștea suficient. Primul său loc de muncă a fost la Ritz Carlton, unde rula prosoape pentru piscină.  După 9 ore de muncă, 4-5 ore și le aloca pentru a studia pentru ceea ce este acum.

În anul 2009 și-a atins scopul, fiind numit managerul apartamentelor de lux în cea mai înaltă clădire din lume: Burj Khalifa, unde într-o secțiune a imobilului s-a construit un hotel exclusivist, deținut de Giorgio Armani.

Apartamentele pe care le avea în subordine erau încă neterminate, aveau nevoie de finisaje care trebuiau făcute în cel mai corect mod, având învedere că două camere costau 7-8 milioane de euro. Astfel, timp de 2 ani, Mircea a analizat finalizarea unui număr de 144 de apartamente.  În clădirea de 828 de metri în care s-au investit peste un milliard și jumătate de dolari, cei care au cumpărat se supun unor reguli stricte, iar Mircea este cel care veghea respectarea lor. Mai mult de atât, Mircea și-a început și propria afacere : dă consultații pentru angajări, găsește cele mai bune CV-uri.

George Avram este un alt exemplu de român care și-a făcut o carieră stabilă în Dubai. În urmă cu mult timp a fost selectat de Mircea pentru un post de chelner, timp în care el lucra într-o bancă din Bucuresti.

După patru ani a ajuns să se ocupe de finanțele unor investitori importanți. Acum, majoritatea banilor investiți în Dubai sunt aduși din afară, iar George e consultant financiar. Patronii săi nu sunt arabi, ci oameni de afaceri ruși. Și, cu toate că a lucrat într-o bancă în România, n-a văzut niciodată maldăre de bani ca cele aduse de est europeni sau chinezi.

Cei doi români primesc numai cuvinte de laudă din partea celor cu care lucrează.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.