vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăSanders a cauzat pierderea a 387 de milioane de dolari printr-un singur...

Sanders a cauzat pierderea a 387 de milioane de dolari printr-un singur tweet

Fostul posibil candidat la prezidentiale din partea Partidului Demoncrat American are inca o influenta enorma asupra oamenilor. Desi a pierdut in fata lui Hillary Clinton, un simplu tweet de-al lui (114 caractere) i-a costat pe investitorii Ariad Pharmaceuticals 387 de milioane de dolari.

Sursa foto: The Motley Fool
Sursa foto: The Motley Fool

„Lacomia corporatiilor din industria farmaceutica este incredbila. Ariad a crescut pretul unui medicamenent ce actioneaza impotriva leucemiei la aproape 199.000 de dolari pe an.”, a scris senatorul Bernie Sanders in seara de vineri, atasand un link catre un articol al publicatiei Stat News.

Concret, este vorba despre medicamentul Inclusig, medicament al carui pret a fost majorat de nu mai putin de 4 ori in timpul anului curent. O cutie care contine pastilele suficiente pentru o luna costa acum 16.000 de dolari, ceea ce i-ar face pe bolnavi sa cheltuiasca in jur de 200.000 de dolari intr-un singur an.

In urma tweet-ului, actiunile companiei au scazut cu 15%, echivaland cu o dauna de 387 de milioane de dolari pentru Ariad Pharmaceuticals.

Nu este prima data cand retelele sociale au un impact atat de mare asupra companiilor pharma. In urma cu putin timp, Hillary Clinton a facut un gest asemanator pentru Mylan NV, iar actiunile s-au prabusit instant.

Mesajul de vineri nu este semnat cu “-B”, ceea ce inseamna ca a fost scris de un membru al stafului senatorului, si nu chiar de Sanders.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).