luni, februarie 26, 2024
spot_img
AcasăStiriO nouă planetă descoperită de oamenii de știință. Se află la 11...

O nouă planetă descoperită de oamenii de știință. Se află la 11 ani lumină de Pământ

O echipă de 11 astronomi francezi au descoperit la o distanță de 11 ani lumină de Pământ, o exoplanetă care ar putea avea condiții propice de supraviețuire.

Oamenii de știință de la Institutul de Planetologie și Astrofizică din Grenoble, au anunțat descoperirea într-un material care urmează să fie publicat în Astronomy & Astrophysics. Pentru identificarea exoplanetei, cercetătorii au analizat date strânse în decurs de 10 ani de High Accuracy Radial Velocity Planet Searcher amplasat în Chile, dar și informații publicate în studii realizate pe termen lung.

Exoplaneta a fost denumită Ross 128 b, după steaua ei descoperită în 1926 de Frank Elmore Ross, aflată în apropierea Căii Lactee. Astronomii francezi au realizat că  steaua Ross 128 va ajunge ca în 79.000 de ani să devină cea mai apropiată Pământului.

Exoplaneta este de aproximativ trei ori mai mare decât Pământul. Temperatura pe Ross 128 b este, potrivit cercetătorilor, cuprinsă între 60 și 20 de grade Celsius. Nu se știe, deocamdată, dacă aceasta are pe suprafața sa și apă.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.