vineri, martie 1, 2024
spot_img
AcasăStiriOrașul din România aflat la jumătatea distanței dintre Ecuator și Polul Nord

Orașul din România aflat la jumătatea distanței dintre Ecuator și Polul Nord

Un oraș din România , clasat pe locul 18 în țară, ca număr de locuitori , se află la jumătatea distanței dintre Ecuator și Polul Nord. În urma acestei descoperiri geografice, zona ar putea deveni un brand turistic.

O descoperire geografică de ultimă oră arată că municipiul Buzău este cel mai mare oraș din România aflat la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator, potrivit spuselor primarului municipiului Buzău, Constantin Toma.

De 1 decembrie a primit această veste de la un reputat geograf, Alexandru Boroi de la Universitatea din Pitești, care  s-a arătat dispus să se deplaseze la Buzău, pentru a demonstra afirmațiile făcute și a oferi informații suplimentare.

„Buzăul are o poziție geografică specială, ce poate fi valorificată excelent  brand turistic (…). Este motivul pentru care va transmit astăzi de Ziua Națională a României fișierul atașat, care justifică stiințific faptul că municipiul Buzău este cel mai mare oraș din România situat exact la jumătatea distanței Ecuator — Polul Nord, astfel că administrația locală poate cultivă, justificat științific, un nou brand turistic, benefic pentru comunitatea locală”, a afirmat Alexandru Boroi.

Alexandru Boroiu este prodecan al Facultății de Mecanică și Tehnologie din cadrul Universității de Stat din Pitești. Este autorul a 29 de cărți și manuale universitare, precum și a peste 200 de lucrări științifice publicate.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.