vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăLife StyleMinisterul Culturii muta opera “Cumintenia Pamantului” la Muzeul National de Arta al...

Ministerul Culturii muta opera “Cumintenia Pamantului” la Muzeul National de Arta al Romaniei

Ministrul Culturii, Corina Suteu, a anuntat miercuri pe pagina sa de Facebook ca, desi initial “Cumintenia Pamantului” trebuia sa fie gazduita de Muzeul Satului, opera lui Brancusi va fi mutata pana la finalul lunii octombrie la Muzeul National de Arta al Romaniei.

Decizia a fost luata datorita „argumentelor Consiliul Stiintific de la MNAR, a consultarilor si discutiilor purtate cu experti din domeniu in ultima saptamana, dar şi a faptului ca mutarea la Muzeul Satului asa cum a fost intentionata ridica o serie de probleme tehnice de reconfigurare a spatiului care nu pot fi rezolvate in intervalul stabilit”, a transmis Corina Suteu intr-un mesaj publicat pe Facebook.

Ministrul Culturii a reafirmat, de asemenea, ca sustine alegerea initiala a Muzeului Satului „Dimitri Gusti”, in special datorita posibilitatilor de promovare pe care le oferea. Aceasta spune ca dialogul dintre spatiul muzeal dedicat satului si aceasta opera moderna a lui Brancusi ar fi conferit o imagine dinamica si originala. Totusi, amploarea reactiilor venite din domeniul expertizei muzeale au facut-o pe Corina Suteu sa regandeasca strategia.

In urma campaniei “Brancusi e al meu”, s-au strans prin subscriptie publica 1.273.668 de euro. S-a hotarat achizitionarea operei “Cumintenia Pamantului”, prin completarea sumei de 6 milioane de euro de Guvernul Romaniei, din bugetul Ministerului Culturii. Lucrarea ramane astfel in circuitul public, fara ca accesul la patrimoniul cultural national sa fie ingradit.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).