sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessMihaela Raluca Tudor, fondator TUDOR Communication: „Am pornit de acasă, cu un...

Mihaela Raluca Tudor, fondator TUDOR Communication: „Am pornit de acasă, cu un laptop și ce aveam în cap”

Mihaela Raluca Tudor este antreprenor, jurnalist de brand premiat, soție, 2 X mamă și călător împlinit prin viață. Are peste 13 ani de experiență în jurnalism de televiziune și comunicare. Spune că ajută companiile să devină mai vizibile, mai credibile și mai profitabile prin relații media și evenimente. Împreună cu echipa sa, crește branduri și afaceri prin promovare strategică și nelimitată în media (fără a cumpăra publicitate) și evenimente de tip „WOW”. Din 2012 conduce una dintre cele mai dinamice agenții de PR, specializate în branding personal și promovare media. Împreună cu partenerii săi, a reușit, de-a lungul timpului, să ducă afaceri de la câteva sute de mii de euro până la milioane de euro.  A salvat companii de la faliment și a creat branduri. Se simte norocoasă că a întâlnit mereu oameni profesioniști cu care a împărtășit aceleași valori.

C&B: Care este povestea carierei tale?

„Am început să lucrez ca specialist în comunicare acum 7 ani, pentru Președintele Consiliului Superior al Magistraturii. Acest pas a venit după mai bine de 6 ani de muncă de teren în televiziune, unde simțeam că mă plafonez și nu îmi mai vedeam viitorul. M-am îndrăgostit rapid de consultanța în comunicare și am continuat să lucrez în acest domeniu ca PR Executive într-o multinațională. Până într-o zi, când mi-am dat seama că pot obține rezultatele pe care mi le doresc dacă încep o afacere pe cont propriu. Am pornit de acasă, cu un laptop și ce aveam în cap. Știam de la bun început că cel mai bine știu să lucrez cu jurnaliști, să promovez afaceri și să spun povești adevărate despre oameni care fac bine ceea ce fac. Am angajat din primul an găsind repede clienți printre apropiați și la evenimente. Am crescut de la an la an organic, căutând tot timpul să mă dezvolt, să am alături oameni cu experiență și caracter frumos. Povestea mea de afaceri a fost publicată într-o carte – Forța Economică a Femeilor, volum coordonat de Andreea Paul, mai ales din dorința de a inspira și alte femei să își facă curaj să pornească pe cont propriu. Azi TUDOR Communication este prezentă în toate topurile de profil și a fost desemnată în 2018, la Romanian PR Award, Small Consultancy of the Year. Totul a fost posibil pentru că pun foarte mult suflet în ceea ce fac, cred în învățarea continuă, muncesc foarte mult și în permanență mi-am apropiat oameni în echipă care văd lucrurile la fel.”

C&B: Cât de diferite sunt viziunile actuale față de cele din adolescență?

„Am studiat timp de 12 ani pianul, mai mult ca să le fac pe plac părinților mei. Încă din adolescență mi-am dorit o altă cale, care să presupună multă comunicare. Eram, de multe ori, liderul găștii și convingeam aproape pe oricine să facă ce credeam eu că trebuie. Inițial, mă visam actriță, mă încânta ideea de a face tot timpul ceva nou, de a cunoaște oameni, de a-ți depăși limitele. Foarte repede m-am orientat însă spre Jurnalism și Științele Comunicării, ulterior spre Drept. Mă fascinau ambele. Absolut tot ce am făcut m-a adus spre antreprenoriat, din dorința de a avea libertate să construiesc lucruri în care cred, unde m-au ajutat constant experiențele anterioare, mai ales cea jurnalistică,  care, cred personal, că te pregătește pentru orice.”

C&B: Ne poți relata o experiență pozitiva și una negativă legate de activitatea ta?

„Cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat până acum a fost acela în care am realizat că am schimbat destinul unui antreprenor, aflat la început de drum. Am văzut afacerea crescând și pe el ajungând lider de piață. Mi-am dat seama că sunt pe cel mai bun drum.

Experiențe negative sunt la tot pasul, dar niciodată nu predomină. Oameni care uită să plătească factura, deși sunt mulțumiți, sau colegi care pleacă din firmă pentru a replica business-ul, într-un mod lipsit de corectitudine și fair play. Cred că atunci când investești continuu în oameni și te atașezi, asta e cel mai dureros. Dar din experiențele negative am învățat cel mai mult. Așa și aleg să privesc viața, mereu optimist și încrezător în forțele proprii.”

C&B: Te rog să dai câteva sfaturi pentru cei aflați la început de drum!

„Pornește o afacere dacă știi să vinzi, dacă îți place să interacționezi cu oamenii, să fii sincer și deschis cu angajații, clienții și partenerii. Poți să produci valoare? Atunci ai încredere în tine și curaj pentru că pentru orice problemă există întotdeauna o soluție. Planifică-ți pașii, informează-te constant, sărbătorește victoriile. Strânge banii pe care îi faci, nu îi cheltui, investește continuu. Vei avea succes.”

C&B: În cazul tău, pentru ce sau cum se luptă Raționalul și Sentimentalul?

„De cele mai multe ori sunt în echilibru. Din cauza Sentimentalului însă, întârzii uneori să iau decizii deși știu că tot acolo ajung. Și mă chinui. Pentru că îmi pasă uneori prea mult și dau tot ce pot. Ce trebuie să învăț este să și cer la fel cât dau.”

C&B: Ce definiție ai da pentru societatea și mediul de afaceri din România!

 „O societate în care poți construi lucruri frumoase dacă nu te mai plângi, preiei frâiele și lupți să o faci mai bună.”

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).